ZOB 1

3 - 1

1e klasse/2e klasse Wedstrijd D

1 juni 2019 14:30

Na twee jaar op rij succesvol te zijn geweest in de nacompetitie is dit jaar het doek na één wedstrijd gevallen voor het vlaggenschip van BFC. In de eerste ronde van de nacompetitie moest de ploeg van Karel Knaap na 90 minuten zijn meerdere erkennen in ZOB uit Zuidoostbeemster. De nummer twee uit de 2e klasse A, die een week eerder op één punt na het kampioenschap miste, was er op gebrand de nacompetitie op eigen veld met een goed resultaat af te sluiten om alsnog promotie naar de eerste klasse te bewerkstelligen. Het trof in BFC echter een tegenstander die niets te verliezen had en met open vizier de wedstrijd tegemoet kon treden.De Bussumse formatie begon de wedstrijd met op doel Damian Ranzijn, een verdedigingslinie met Felix Mispelblom, Jurriën Blaauw, Daan Wassili en Joeri Ebbelaar. Op het middenveld mochten Jelle v.d. Geest, Maxim Andriessen en Koen Beuker hun opwachting maken en de voorhoede bestond deze middag uit Zakaria Azzuzi, Dico Knevel en Jostein Ohm. Op de bank was er plaats voor Dirk-Jan Tegel, Jeroen Harsevoort, Dylan Horn en Desmond Ording.

Op een zonovergoten sportpark en daardoor zware omstandigheden begon BFC sterk aan de wedstrijd. De gastheren wisten zich in de beginfase geen raad met de speelwijze van de Bussummers die al snel de eerste mogelijkheden kreeg. Het moest echter wachten tot de negentiende minuut eer het op voorsprong kwam. Het was, wie anders dan, Jostein Ohm die BFC op een verdiende voorsprong zette. Vanaf de linkerflank wist de aanvaller met een loepzuivere trap de bal in de kruising te krullen en zo de doelman van ZOB te verschalken.
De ploeg uit Zuidoostbeemster werd gedwongen in de achtervolging te gaan, kreeg ook al snel een goede kans op de gelijkmaker maar de verdediging en doelman van BFC wisten de nul op het scorebord te houden. In de tegenstoot verzuimde het zelf om de marge te vergroten zodat de voorsprong penibel bleef. In de 31ste minuut kreeg het een bittere pil te verwerken toen het verzuimde de bal goed weg te werken uit het strafschopgebied en de half afgeslagen bal rand 16 meter terecht kwam bij een tegenstander die handig een BFC been opzocht met een strafschop tot gevolg. Dit buitenkansje werd door de thuisploeg onberispelijk benut zodat de 1-1 een feit was. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf waren er over en weer nog enkele kansen waarbij de grootste voor de thuisploeg was maar doelman Ranzijn wist met een knappe redding de gelijke stand vast te houden.

De tweede helft was het al zeer snel raak voor ZOB. De eerste de beste hoekschop in de 46ste minuut verdween via een been van de BFC verdediging achter de Bussumse doelman over de doellijn. BFC leek nog genoeg tijd te hebben om de opgelopen schade te reperaren. Het kreeg na de tegengoal binnen tien minuten drie mogelijkheden op rij maar het doel wist men niet te vinden. De Bussummers moesten steeds meer risico nemen waardoor ook ZOB een aantal kansen kreeg maar doelman Ranzijn wist met een aantal knappe reddingen zijn ploeg in de race te houden. Waar BFC de mogelijkheden niet goed uitspeelden en kansen bleef missen wist ZOB in de 87ste minuut de wedstrijd in het slot te gooien door een snelle counter doeltreffend af te ronden.  De resterende tijd was te kort om deze tegenslag te boven te komen zodat na 93 minuten de gastheren als winnaar van het veld kon stappen.

Voor BFC was de nederlaag in eerste instantie een behoorlijke tegenvaller, echter later op dag overheerste toch de trots over de prestatie van het nu afgelopen seizoen. Tenslotte is de ploeg van trainer Karel Knaap in het debuutjaar in de 2de klasse met een vierde plaats de beste promovendus gebleken en is het alleen kampioen FC de Bilt gelukt om twee maal in het seizoen van BFC te winnen. Van de overige tegenstanders in de competitie werden punten gepakt. Een prestatie om trots op te zijn en in het nieuwe seizoen op verder te bouwen.