JO9-1 ontsnapt in wedstrijd met twee gezichten aan bekeruitschakeling

Anoniem (schot)
Anoniem (intikker)

Groep 1 1/8 Finale Beker W1 JO9 Gr 1

6 februari 2019 17:30

BFC JO9-1 is woensdagavond ontsnapt aan uitschakeling in het bekertoernooi. De thuisploeg begon geweldig aan het duel en leek de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, maar in de tweede helft vielen de Bussumers ver terug en kwam Volendam volledig terug. Strafschoppen boden uiteindelijk uitkomst.

Na de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag werkte de O9-1 met veel vertrouwen toe richting de beverkraker tegen RKAV Volendam. Ties en Ouaim, die zaterdag beiden nog ontbraken met blessures, waren weer helemaal fit en met hen in de gelederen begon de O9-1 sterk tegen Volendam.

Onder aanvoering van Ties schoot de thuisploeg uit de startblokken, want nog in de eerste minuut zette hij zijn team op voorsprong. De aanvoerder onderschepte de bal aan de rechterkant van het veld, dribbelde in rap tempo richting het vijandelijke doel en liet de Volendam-keeper vervolgens kansloos met een zuivere knal. Een minuut later leek Imraan ook direct voor de 2-0 te zorgen, maar zijn poging van afstand werd door de keeper van Volendam losgelaten, waarna het onduidelijk was of de bal in zijn geheel de doellijn was gepasseerd.

Niet veel later verdubbelde Brahim de marge alsnog. De linkspoot positioneerde zich slim, kreeg de bal ingespeeld vanaf de andere kant van het veld en bedacht zich vervolgens geen moment. Met een droge knal in de onderhoek bezorgde hij BFC een 2-0 voorsprong. Nog in de eerste tien minuten van de wedstrijd namen de Bussumers helemaal afstand. Via andermaal een goed schot van Brahim kwam de O9-1 dik verdiend op 3-0.

De ruime voorsprong was het resultaat van goed en hoog drukzetten, waar Volendam van achteruit maar moeizaam onderuit wist te voetballen. BFC was heer en meester en drukte de bezoekers uit Volendam ver terug op de eigen speelhelft. Het was eenrichtingsverkeer en het was dan ook niet verwonderlijk dat Ouaim, die alert reageerde nadat de Volendam-doelman een schot van Brahim losliet, de O9-1 op 4-0 bracht.

BFC domineerde en ondanks de op papier zware loting leek er nog in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor de Bussumers. De spelers leken dit op het veld ook zo te voelen en dat was het moment dat het misging. Waar BFC in de openingsfase van de wedstrijd als een hecht collectief druk vooruit gaf en de tegenstander geen centimeter speelruimte verschafte, was daar nu geen sprake meer van. Volendam wist hierdoor uit haar schulp te kruipen en de wedstrijd langzaam maar zeker te kantelen. De BFC-ers stapte op de verkeerde in, vergaten elkaar te ondersteunen in het gegroepeerde drukzetten en werden zo meer en meer overlopen door de fysiek sterke Volendammers. Nog voor de rust wisten de bezoekers ook twee keer te scoren. Bij beide tegengoals viel de BFC-defensie volledig uit elkaar.

In de pauze werd de organisatie hersteld en na de rust maakte BFC een betere indruk. De bal ging, evenals in de openingsfase, goed rond en Volendam werd opnieuw teruggedrongen. Brahim leek de wedstrijd met zijn derde treffer dan ook in het slot te gooien, maar na zijn geweldige knal van afstand bleek de wedstrijd nog verre van gespeeld. Volendam zette nog één keer alles op alles en vocht voor hun laatste kansen om het bekertoerooi niet op deze regenachtige woensdagavond te laten eindigen.

Met steun van de fanatieke uitsupporters en de meer en meer hun taken verzakende BFC-ers kwam Volendam volledig terug in de wedstrijd. Guillaume en Imraan hadden achterin hun handen vol aan de vele aanvallen die Volendam nu achter elkaar opzette. Middenvelders Faas en Rijk, die in het eerste bedrijf een belangrijke rol hadden in het goede drukzetten, kregen het, logischerwijs, niet voor elkaar om de grote gaten die er op het veld vielen dicht te lopen en ook de aanvallers kregen geen grip op de opgeleefde Volendammers. Kort na de 5-2 vielen om die reden, snel achter elkaar en dik verdiend, de 5-3 en 5-4, waarna Volendam natuurlijk bloed rook.

De spectaculaire comeback kreeg volledig gestalte toen een middenvelder van de Volendammers zo’n twee minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. Waar doelman Julius zijn in de tweede helft zwalkende ploeg met enkele knappe reddingen eerder nog kon behoeden voor de 5-5, viel deze vlak voor tijd dus alsnog. Gescoord werd er daarna niet meer en daarom moesten strafschoppen gaan uitwijzen welk team doorstootte naar de laatste acht van het bekertoernooi.

Zowel BFC als Volendam schoten de penalty’s op overtuigende wijze binnen. Namens BFC scoorden Ties, Imraan, Brahim en Aert, waarna Volendam hun vijfde strafschop op de lat zag eindigen. Julius kon BFC hierdoor naar de kwartfinale schieten, maar hij diende dan wel zijn zenuwen in bedwang te houden en de bal binnen te schieten. Zoals de O9-1-volgers inmiddels natuurlijk gewend zullen zijn, bleef Julius uiterst rustig en schoot hij zijn strafschop onberispelijk raak. Zo kon de O9-1 na een, voor de neutrale toeschouwer, zeer vermakelijk duel toch nog opgelucht ademhalen. Hoewel een 4-0 voorsprong werd verspeeld en de ploeg na het ijzersterke begin enorm ver terugviel, werd de wedstrijd na het nemen van strafschoppen winnend afgesloten en meldt BFC zich zodoende bij de laatste acht van het bekertoernooi. De hoop op een tastbare prijs is dus nog altijd in leven.