-

BFC JO10-2

Hoofdklasse C

6 april 2019 10:00

Op een tochtige zaterdagmorgen bleek het lastig parkeren bij FC Amsterdam. Desalniettemin vonden alle auto’s een plekje. De jongens van BFC JO10-2 waren ondertussen al naar de kleedkamer getogen. Voor de JO10-2 traden deze keer aan: Niek (k), Hugo, Johan, Pascal, Sem, Wessel en Yari. Ciske kon er wegens ziekte niet bij zijn.

BFC liet zich in het eerste en tweede kwart afbluffen door de jongens van FC Amsterdam die sterk uit de startblokken schoten. Onze jongens zaten er niet bovenop waardoor de tegenstanders zich vrij gemakkelijk onder de druk vandaan konden spelen. Na het eerste kwart stond het 3-0 en na het tweede kwart stond het 6-0 voor de Amsterdammers. BFC had een paar goede kansen gehad, maar was niet bij machte om collectief druk te zetten.

In de tweede helft wist BFC zich gelukkig te revancheren en begon nu ook kansen te verzilveren. Een aantal aanvallen waren prachtig van opzet en werden fraai afgerond. FC Amsterdam kreeg echter ook meer mogelijkheden en wist net als BFC het net 5 keer te vinden. De eindstand van 11-5 was daarmee een feit.

De les voor de JO10-2 is dat er meer vanuit het collectief zal moeten worden gewerkt. Samen aanvallen en samen verdedigen vraagt extra doorzetten van iedereen. Niet opgeven als de tegenstander de bal in de ploeg weet te houden maar blijven strijden voor elke bal. FC Amsterdam was een goede tegenstander die het gebrek aan druk meteen in haar voordeel uit wist te buiten. In deze competitie zullen de jongens elke wedstrijd vol aan de bak moeten om van tegenstanders van gelijk kaliber te kunnen winnen.