-

Geinoord Nieuwegein JO10-1

Hoofdklasse C

13 april 2019 9:25

Afgelopen zaterdag 13 april 2019 heeft BFC JO10-2 zich gerevancheerd voor haar eerdere verliespartijen. Onder een felle zon en met een frisse wind mochten de jongens zich opmaken voor een wedstrijd tegen Geinoord. Deze tegenstander waren ze nog niet eerder tegengekomen in competitieverband. Vandaag traden aan voor de JO10-2: Niek (k), Camillo, Ciske, Hugo, Johan, Sem en Wessel. Pascal was helaas nog steeds ziek.

Het eerste kwart werden de bedoelingen van BFC meteen duidelijk. Vol erop en erover en er stond een 6-1 stand en was er eigenlijk al geen sprake meer van spanning. De toeschouwers gingen er eens lekker voor (uit de wind) staan want de jongens waren vandaag op dreef.

Het tweede kwart ging BFC door waar het gebleven was. Tegen de zon in was het soms lastig te zien, maar het geluid van ballen tegen paal en lat brachten uitkomst: Niet alles was raak. Achterin zat de deur op slot en voorin werd naar hartenlust gecombineerd. Bij rust stond het al 9-1 en was de eerste hattrick genoteerd.

In het derde kwart gingen onze jongens onverdroten voort en kwamen de dubbele cijfers op het scorebord net als een tweede hattrick. Een compliment aan de tegenstander is op zijn plaats, want ze bleven tegengas geven wat ook resulteerde in mogelijkheden en een enkel fraai doelpunt. Het was echter BFC dat de wedstrijd volledig domineerde en uiteindelijk afsloot met een 13-2 voorsprong.

Het vierde kwart verloor BFC de focus en liep de teller niet meer veel verder op en werd gekenmerkt door wat meer slordigheden. De vrije man werd minder vaak gevonden waardoor er ook minder gevaar werd gesticht voor de goal. Wel kon de derde hattrick van de wedstrijd worden genoteerd. De eindstand werd uiteindelijk vastgelegd op 15-3.

Nu is het tijd voor vakantie, de competitie wordt op 11 mei weer hervat. In deze periode blijven de jongens trainen zodat iedereen de eerstvolgende wedstrijd weer kan laten zien hoe oefening kunst baart.