BFC JO 10 is te sterk voor Sporting Martinus: 8-4

Sporting Martinus JO10-1

Hoofdklasse C

11 mei 2019 11:25

De “rode” BFC selectie mocht vandaag de kunstwei in tegen het Amstelveense Sporting Martinus. Een team waar BFC ook in eerdere jaren al tegen speelde en dat mooi verzorgd voetbal speelt. De matadors die vandaag mochten aantreden waren Niek, Pascal, Sem, Ciske, Yari, Hugo, Fedde en Tijn. Eerder op de ochtend had het “blauwe” team al gestreden tegen ADO ’20 (en gewonnen!). Om het overzichtelijk te houden: het blauwe team speelde in het rood, en het rode team in het blauw. Confused? Je had er bij moeten zijn….

Coach Tim had zijn team meteen gepositioneerd in het standje “hyena’s”, en dat betaalde zich direct uit. De tegenstander werd op  de eigen helft opgejaagd, Hugo veroverde de bal, schoot op het doel en de afvallende bal werd door Fedde tegen de touwen gejaagd: 1-0 in de eerste minuut. Sporting Martinus moest hier even van bijkomen, maar herpakte zich goed. Met het bekende verzorgde combinatievoetbal werd de aanval gezocht, en keeper Niek moest enkele keren reddend optreden. De druk werd verder opgevoerd, en in de 8e minuut was het dan toch raak: Sporting Marinus kwam op 1-1 en nog geen minuut later moest Niek alweer een redding verrichten.

In het tweede kwart pakte BFC de draad gelukkig weer op. In de 14e minuut leidde dat tot de 2-1 voorsprong toen Tijn met een fraaie schuiver van afstand scoorde en luttele minuten later werd het zelfs 3-1: na een combinatie met Ciske schoot Hugo de bal binnen. Hierna was het weer Sporting Martinus dat aandrong: een aanval eindigde met een schot op de paal, maar in minuut 22 was het alsnog raak: 3-2.

In het derde kwart volgden wat omzettingen. Yari werd laatste man en Fedde verhuisde naar de spitspositie. Hoewel Sporting Martinus eerst nog op gelijke hoogte kwam (3-3) was het daarna BFC dat de overhand kreeg, en deze niet meer los liet. Na een schot van Sem was Fedde er als de kippen bij om de 4-3 binnen te tikken, en enkele minuten later ontfutselde hij (“jagend als Jordy”) de laatste man de bal, om daarna, oog in oog met de keeper, koeltjes de 5-3 binnen te tikken. De 6-3 (een heuse hattrick dus ) liet niet lang op zich wachtten: Pascal won zijn duel en speelde de bal door naar  Fedde, die niet treuzelde: boem! Op de valreep van het derde kwart kwam Sporting Martinus nog één keertje terug: 6-4.

In het laatste kwart was de wedstrijd gespeeld. BFC was overheersend, met Tijn weer als stuwende kracht op de middenplek. In de 39e minuut zette Fedde weer goed door, en besloot zijn actie met een fraai schot in de kruising: 7-4. Vlak voor het einde van de wedstrijd volgde er nog een mooie combinatie tussen Fedde en Tijn, die door laatstgenoemde  fraai werd afgerond: 8-4. In de “dieing seconds” schoten beide heren nog een keer langs de verkeerde kant van de paal, en daarmee kwam deze wedstrijd ten einde.

Een verdiende overwinning, waarbij er volgens coach Tim niet altijd even goed was gevoetbald, maar er was wel erg hard gewerkt. Met nog enkele competitiewedstrijden te gaan een mooie opsteker om er de komende trainingen nog een schepje bovenop te doen.