JO10 wint met overtuiging in Amersfoort: 4-11

-

BFC JO10-2

Hoofdklasse C

16 maart 2019 10:45

De eerste overwinning van de nieuwe seizoenshelft heeft duidelijk gesmaakt naar meer bij de heren van de JO10-2. Op een druilerige zaterdagochtend mochten de volgende jongens aantreden tegen AFC Quick 1890 uit Amersfoort: Niek (k), Ciske, Daan, Hugo, Johan, Pascal, Sem en Yari. Het weer werd gelukkig geen spelbreker. Weliswaar was het veld zwaar door de overvloedige regen die eerder was gevallen, maar het bleef nagenoeg droog en de wind zou pas ’s middags stevig aan gaan wakkeren. Het was kortom een uitgelezen moment om de tegenstander en de toeschouwers te laten zien dat er werk is gemaakt van de trainingsoefeningen.

In het eerste kwart stortten de jongens zich zoals gebruikelijk als hyena’s op de tegenstander. Een heerlijke aanval zorgde al snel voor een 1-0 voorsprong: de keeper van BFC bouwde op via de speler op de linkerflank die vervolgens de ruimte zag aan de rechterkant van het veld waarna koelbloedig werd afgerond door middel van een diagonaal schot in de linker bovenhoek. Een ongelukkig eigen doelpunt hielp onze tegenstander weer in het zadel maar een schitterende solo die heerlijk in de rechterkruising werd geslingerd zorgde er voor dat BFC na het eerste kwart van de wedstrijd met 1-2 voor stond.

Tijdens het tweede kwart gingen alle remmen los en werden splijtende passes afgewisseld met hakjes en een-tweetjes. Het veldspel werd soms gehinderd door het feit dat de bal net even anders reageert op een modderig veld dan op een biljartlaken maar het deerde de jongens niet. Goed om zich heen kijkend en gebruik makend van de overtalsituaties die werden gecreëerd, werd de score opgevoerd tot 1-7. De jongens van BFC waren overal op het veld sterk, werkten hard voor elkaar en voor de bal. Zo werd de tegenstander voortdurend onder druk gezet, was er veel samenspel en vooral veel plezier.

Zoals al bijna gebruikelijk kon dit niet de hele wedstrijd worden volgehouden. BFC liet zich in het derde kwart terugdringen en opeens van de wijs brengen door de lange ballen naar voren en sterke corners van de tegenstander. AFC Quick was daarmee een aantal keren succesvol en kwam terug tot 4-8. Het mocht hen niet baten.

De knop ging bij BFC in het vierde kwart weer om en al gauw werd het doel van de Amersfoorters weer bestookt. Door vuurpijlen van rechts, links en dwars door het midden werd de eindstand gezet op 4-11.

Bij veel doelpunten was de assist in deze wedstrijd soms nog mooier dan de afronding. Voor het publiek was het een heerlijke wedstrijd om te zien. Met veel spelvreugde, sterk samenspel en duelkracht brak na de maartse buien de zon voor de JO10 van BFC lekker door. Overtuigend bewijs van de getoonde inzet was het feit dat alle wedstrijdkleren rijp waren voor een ossengalbehandeling.