Datum

18 mei 2019 9:25

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag was de JO10-1 van sv Diemen bij BFC te gast. Deze tegenstander boezemde respect in en niet zonder reden: Ze gingen aan kop in de voorjaarscompetitie en maakten het dus menig tegenstander in de Hoofdklasse C al moeilijk. Op een prachtige voetbalochtend ondervond BFC JO10-2 dit ook. In het rood gestoken mochten voor BFC JO10-2 Niek (keep), Ciske, Hugo, Johan, Pascal, Sem, Wessel en Yari het veld in.

Het eerste kwart golfde het spel op en neer en hielden beide teams het achterin zo goed mogelijk dicht. Het duurde tot het eind van het eerste kwart voordat de doelpunten vielen, maar deze waren dan ook van grote schoonheid. Het eerste doelpunt viel nadat een afgeslagen bal hard in het doel werd geramd en daarna volgde het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Diemen leek de bal veilig te spelen na een aanval van BFC maar toen kwam vanuit de verdediging BFC weer opstomen. Eerst werd een speler van Diemen “gepoort” waarna de bal resoluut in de kruising werd gejaagd. Gelukkig hebben we de beelden nog. Diemen wist in het tweede kwart wat terug te doen, maar keek in de rust aan tegen een 2-1 achterstand. BFC had goed stand gehouden en nu was het afwachten of ze het vol wisten te houden.

Het derde kwart werd Diemen onmiddellijk onder druk gezet. De tegenstander leek dit niet gewend want de verdediging begon fouten te maken. Een van deze fouten werd onverbiddelijk afgestraft en zo speelde BFC zich naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Hier konden de heren echter niet lang van genieten want al snel liet Diemen zien waarom ze bovenaan staan. Met sterk voetbal wisten ze de stand weer gelijk te trekken waarna het weer de beurt was aan BFC om ten aanval te gaan. Een keurige combinatie ging vooraf aan het vierde BFC doelpunt en op de 4-3 voorsprong na het derde kwart viel niets af te dingen. Het vierde kwart stond bol van de spanning. BFC wankelde en Diemen gooide er nog een schepje bovenop in hun jacht naar de gelijkmaker. Een aantal BFC spelers kwam deze fase niet ongeschonden uit de strijd. Het leek Diemen te gaan lukken. Vijf minuten voor tijd werd de gelijkmaker gescoord.  In de voorlaatste minuut van de wedstrijd wisten onze jongens echter via een prachtige combinatie over rechts de bal voor het doel te krijgen waar bij de tweede paal het vonnis werd voltrokken. BFC stond nu met 5-4 voor. Vlak voor tijd moest de keeper van BFC naar de kant na een tik op de enkel. Hij werd vervangen door een medespeler die prompt in de laatste minuut de bal onder de lat wegtikte. Een zeker lijkend doelpunt werd zo voorkomen en BFC kon opgelucht adem halen. De overwinning was binnen.

Het was een overwinning die op karakter was bewerkstelligd. Over het hele veld heeft de JO10-2 gestreden tot de laatste minuut. De wedstrijd had veel van alle jongens geëist, getuige ook de tranen die hier en daar vloeiden. Met deze overwinning hebben de jongens van BFC JO10-2 laten zien dat ze elke tegenstander in deze voorjaarscompetitie de baas kunnen zijn als ze dat willen. Volgende week is het laatste competitieduel tegen vv De Meern, nog één keer knallen en dan op naar de toernooien!