-

Breukelen FC JO10-1

Hoofdklasse C

9 maart 2019 9:25

Na een succesvolle najaarscampagne had de JO10-2 bewerkstelligd dat ze in een nog sterkere competitie hun tegenstanders mogen proberen te verslaan. In de hoofdklasse C treffen ze teams die in het najaar nog hebben geprobeerd de JO10-1 van het lijf te houden. Daarnaast treffen ze ook tegenstanders die net als zij nu een klasse hoger mogen spelen. Dit heeft in de afgelopen weken geresulteerd in twee nederlagen, tegen Focus ’07 en Maarssen. De JO10-2 heeft het nog niet voor elkaar gekregen om een hele wedstrijd lang druk te blijven zetten en collectief te verdedigen. Het was goed om te zien dat de jongens in de derde competitiewedstrijd wel weer met de goede instelling aan de wedstrijd begonnen.

De JO10-2 selectie bestond deze week uit Niek (k), Daan, Hugo, Johan, Sem, Pascal, Wessel en Yari. De wind woei dwars over het veld waardoor beide teams er ongeveer evenveel last van hadden.  BFC had Breukelen al eerder in het seizoen getroffen en ze wisten dat er wederom een fysiek sterke tegenstander tegenover hen zou staan. BFC begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel de doelpunten aaneen te rijgen. Het eerste kwart ging de wedstrijd op en neer, maar BFC scoorde de doelpunten. In het tweede kwart werd er nog een tandje bijgeschakeld en stonden onze jongens opeens op een riante voorsprong. Het publiek was getrakteerd op een aantal mooie aanvallen over meerdere schijven en de tegenstander had zichtbaar moeite met het vlotte combinatiespel en met onverzettelijkheid in alle linies. Met de ruststand van 6-1 leek er geen vuiltje aan de lucht. Breukelen leek niet bij machte het tij te keren.

In de tweede helft scoorde Breukelen snel tegen, maar BFC deed meteen wat terug. Het leek nog steeds “kat in het bakkie” en de verwachting was dat BFC nog meer doelpunten zou maken. De onverzettelijkheid die eerder in de partij aan de dag werd gelegd, was echter opeens als sneeuw voor de zon verdwenen. De tegenstander rook bloed en al koppend en schietend wisten ze de achterstand van 7-2 om te buigen tot een 8-7 voorsprong. Met nog maar een paar minuten op de klok leek BFC wederom het onderspit te moeten delven. Maar ditmaal richtten de jongens zich op. Een machtige uithaal vanaf rechts zorgde voor de gelijkmaker en in de laatste minuut werd het winnende doelpunt koelbloedig in de verre hoek geschoven.

Het was een verdiende overwinning. BFC had de wedstrijd eerder in het slot kunnen gooien, maar had buiten de taaiheid van de tegenstander gerekend en had niet de macht om door te drukken. De JO10-2 kan terugkijken op een hele goede eerste helft en zal zich realiseren dat ze op die wijze het alle komende tegenstanders lastig moeten gaan maken.