-

Zwaluwen Utrecht '11 JO10-1

Hoofdklasse C

23 maart 2019 10:10

Op een lekkere voetbalzaterdag mocht de JO10-2 van BFC aantreden tegen Zwaluwen Utrecht ’11. De tegenstander herbergde een aantal zeer handige spelers maar ook onze jongens hadden genoeg in huis om er een mooie wedstrijd van te maken. De JO10-2 bestond vandaag uit: Niek (k), Ciske, Daan, Hugo, Johan, Pascal, Wessel en Yari.

Het eerste kwart ging gelijk op en was een voorbode van een heel spannend uurtje. Een van de ouders verzuchtte na afloop dat het kijken naar zulke wedstrijden ook de toeschouwers veel energie kost. Er werd hard gewerkt door de jongens en er werd bij vlagen heel mooi voetbal getoond. De tegenstander liep de ruimtes snel dicht, dus een hoge handelingssnelheid was geboden. Een mooie combinatie ging vooraf aan het eerste doelpunt van BFC. De jongens van Zwaluwen Utrecht creëerden echter daarna ook kansen en wisten de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong. Daarna was BFC weer aan de beurt en scoorde gelijk. Het tweede kwart liet Zwaluwen Utrecht BFC de hielen zien en liep snel uit naar 2-5. BFC wist pas vlak voor de rust de achterstand terug te brengen tot 4-5. Het bleef daardoor gelukkig een spannende wedstrijd.

Na rust wist BFC het doel van de tegenstander regelmatig te vinden, maar vergaten de jongens het af te maken. Zoals gebruikelijk vindt de tegenstander dan als eerste het net. De heren lieten dat niet op zich zitten en scoorden twee maal achter elkaar. De stand was weer gelijk getrokken en BFC wilde weer op zoek naar het doel van de Utrechters. Die hadden echter meteen hun antwoord klaar en lieten aan het einde van het derde kwart van de wedstrijd de 6-7 aantekenen. In het laatste kwart scoorden beide teams daarna nog één keer en ondanks verwoede pogingen tot op het laatste moment, lukte het BFC niet meer om de gelijkmaker te maken. Teleurgesteld verlieten de jongens met een 7-8 nederlaag het veld.

Het gevoel wat achterbleef na deze wedstrijd was dat er meer in had gezeten. Aan de andere kant heeft de groep tot op het laatst moment gestreden voor de overwinning. Er zal de komende periode weer verder worden getraind op kijkgedrag en vrijlopen. Dit zal hard nodig zijn, want de meeste tegenstanders zullen alleen kunnen worden verslagen doordat de jongens elkaar en de ruimtes op het veld moeiteloos kunnen vinden.