-

BFC JO10-2

Hoofdklasse C

25 mei 2019 10:50

Na de sterke overwinning van vorige week tegen koploper Diemen werd afgelopen zaterdag nogmaals gevraagd om passie en inzet van BFC JO10-2. Op een schappelijk tijdstip werd afgetrapt op het mooie sportcomplex van v.v. De Meern, de club waar BFC 1 het afgelopen weekend zoveel aan te danken had. Op deze mooie voorjaarsdag traden voor de JO10-2 Niek (keeper), Ciske, Giovanni, Hugo, Johan, Pascal, Tijn en Yari aan.

BFC begon voortvarend aan de wedstrijd en in het eerste kwart leek BFC afstand te gaan nemen. BFC creëerde veel kansen en benutte daarvan drie. De Meern kreeg ook kansen, maar uitstekend keeperswerk en sterk verdedigen aan BFC zijde stonden succes in de weg. Na het eerste kwart stond het 0-3 voor BFC en leek er geen vuiltje aan de lucht. In het tweede kwart benutte De Meern haar kansen wel en kwamen ze terug tot 2-3. BFC bleef echter vlot combineren waardoor uiteindelijk nog vlak voor rust een vierde doelpunt viel te noteren.

Het powervoetbal van De Meern moest worden bestreden door korte combinaties en snelle spelhervattingen, maar zo nu en dan gingen de jongens van BFC te lang door met de bal aan de voet. Dit eindigde steevast in een fysiek duel en daar moest de JO10-2 het nou net niet van hebben. Over de flanken opbouwen en dan via het centrum afronden leverde veel meer resultaat op. Zo lieten zich ook de 2-5 en de 2-6 aantekenen. De tegenstander van BFC bleef echter drukken en er waren meerdere goede reddingen voor nodig om de jongens van De Meern van het scoren af te houden. Eén doelpunt kon BFC niet voorkomen, maar dat was dan ook meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Een schitterende omhaal verdween in de kruising. Met hard werken wist BFC uiteindelijk de 3-6 over de eindstreep te trekken.

De JO10-2 heeft met deze overwinning wederom laten zien dat ze zich op dit niveau uitstekend kunnen handhaven. Met nog één toernooi in het verschiet is het seizoen voor de JO10-2 bijna ten einde. Namens het publiek wil ik hierbij alle jongens van de JO10 selectie en hun coaches Jesper en Tim bedanken voor weer een seizoen vol voetbalplezier.

Nadat de JO10-1 met hun toernooioverwinning al op YouTube waren gesignaleerd was het nu de beurt aan de JO10-2 om nationale roem te verwerven. Na de wedstrijd werd bekend dat Yari’s schitterende doelpunt van vorige week is verkozen tot Doelpunt van de Week op de site van de Telegraaf. Voor de liefhebbers hieronder de link: