JO14-2 wint van Hooglanderveen en de wind 2-5 (0-2)

BFC JO14-2

1e klasse 4

16 maart 2019 10:45

Nils, Pieter (2x), Sem (2x)

Op deze natte wedstrijddag mochten we naar Hooglanderveen. Een schitterend complex in de nieuwe wijk Vathorst van A'frt waar de wind vrij spel had. En waaien deed het volop wat het voetballen best lastig maakte maar gelukkig hadden beide partijen daar last van. Waar wij gelukkig iets minder last van hebben de laaste tijd is een snelle openingsgoal maken. En dat voetbalt toch een stuk lekkerder. Na een snelle openingsgoal bleek al snel dat wij beter met de weersomstandigheden om konden gaan dan de tegenstander.. Af en toe ging de bal nog weleens hoog, waardoor deze alle kanten opwaaide, maar over het algemeen wisten we de bal goed laag te houden. En als dat laaghouden dan ook nog in de vorm van driehoekjes over het hele veld gaat is er voor de tegenstander geen houden aan. Maar Hooglanderveen weigerde zich hierbij neer te leggen en stelde hier een flinke portie werklust tegenover waardoor de eerste helft redelijk gelijk opging. De 0-2 voorsprong waarmee we de rust ingingen was verdiend maar nog geen zekerheid voor de uitkomst in de tweede helft. Scherp starten en geconcentreerd blijven verdedigen was dan ook het enige wat meegegeven kon worden in de rust. Met twee goals in de 1e vier minuten van de tweede helft is het scherp starten wel gelukt en geconcentreerd verdedigen lukte ook tot aan halverwege de tweede helft. De goed leidende scheidsrechter maakte misschien een missertje door een penalty toe te kennen aan Hooglanderveen na een (correcte?) sliding in het zestienmeter gebied. Maar zonder VAR zullen we het nooit zeker weten. Hierdoor kwam een fase waarin de jongens in een oude fout vervielen en meer met de tegenstander en scheids bezig waren dan met hun eigen spel. Hooglanderveen scoorde de 2-4 en dacht heel even dat er nog meer mogelijk was, ging 1 op 1 spelen achterin en gooide alles in de strijd. Gelukkig kunnen we hier steeds beter mee omgaan en raken niet meer onder de indruk. Sterker nog we staan fysiek gewoon ons mannetje en als je dan ook nog de 2-5 scoort is de wedstrjd gespeeld en weer een dikverdiende overwinning binnen gesleept. Het is mooi om te zien dat er elke week weer stappen gezet worden als team. Er wordt onderling steeds beter gecoacht en posities worden moeiteloos overgenomen. En natuurlijk kan er ook wat beter. De jongens vergeten weleens dat we op een groot veld spelen en dat hele veld mogen gebruiken ;-).
Mocht u nieuwsgierig geworden, volgende week spelen we thuis.