JO14-2 geeft 12 minuten gas tegen Baarn JO14-1 9-2 (2-2)

1e klasse 4

18 mei 2019 15:05

M. Fransen

David, Sebastiaan, Floris 2x, Pieter 2x, Sem 3x

Deze zaterdag was de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen voor de JO14-2. Met een heerlijke temperatuur en een nagenoeg compleet team was de JO14-1 van Baarn de tegenstander van vandaag. Baarn stond weliswaar laag op de ranglijst maar had zijn meeste wedstrijden met minimaal verschil verloren, echt een makkie zou het dus niet worden. De opdracht voor deze wedstrijd was het speltempo omhoog schroeven. De jongens zijn balvaardig, kijken goed om zich heen en vinden vrij makkelijk de vrije man. Maar lopen graag eerst nog even een stukje met de bal waardoor meestal de zelf gecreerde ruimte dichtgelopen wordt. Dus door snel in te spelen en minder te lopen met de bal zouden we het tempo opschroeven. Mooi bedacht maar niet of nauwelijks uitgevoerd terwijl we alle ruimte kregen om dit te oefenen met als resultaat dat de eerste helft niet al te best was. Het is dat we uit twee standaard situaties zelf scoorden, en nog wonderschoon ook, anders waren we met een achterstand gaan rusten. In de rust konden de jongens haarfijn uitleggen wat er allemaal niet goed ging en wat ze zeker anders zouden gaan doen. En eerlijk is eerlijk het tempo ging iets omhoog maar bij lange niet genoeg om de tegenstander te verontrusten, sterker nog met enkele gevaarlijke uitvallen hadden zij gewoon op voorsprong kunnen komen. Tot de 58-ste minuut....met een sterke individuele actie werd de bevrijdende 3-2 gescoord en dat leek het sein geweest waar alle jongens op hadden gewacht. Het gaspedaal werd stevig ingetrapt en in 12 minuten werd er maar liefst 7 x gescoord. De bal bleef lopen in plaats van de spelers en Baarn werd even helemaal zoek gespeeld met de ene na de andere mooie aanval tot gevolg. Ik ben heel benieuwd of dit de laaste twee wedstrijden ook vanaf het begin kan ;-).