14-2 verrast Laren en zichzelf 5-1 (2-0)

9 maart 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

Roberto, Sem 2x, Pieter 2x

Zaterdag was alweer (of pas) de derde wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Deze competitie was voorzichtig aan begonnen na een onrustig einde van de najaarscompetitie. Tot nu toe was er verloren van Zuidvogels 14-1 en gelijk gespeeld tegen AS'80 14-2 in de competitie. Daarna volgden een aantal weken rust met in het laatste weekend een vriendschappelijke wedstrijd tegen DVSU 14-1 die met 3-6 werd gewonnen. Als je even niet aan schrijven toekomt loop je zomaar een aantal wedstrijden achter ;-).
Dan Laren JO14-1.
Voor ons een tegenstander waar we niet van konden winnen. In de voorgaande wedstrijden kregen we geen vat op het middenveld en stonden er een aantal lange gasten achterin die elke bal wegroeiden. Met een aantal wijzigingen in de team samenstelling en daardoor ook in de opstelling zouden we ons uiterste best doen om in ieder geval de slag op het middenveld te winnen. Of het door de wind kwam of doordat het wel leek of Laren met een ander team gekomen was zullen we nooit weten maar BFC was vanaf het begin heer en meester. De gasten kwamen er voetballend niet uit en ook de lange bal was elke keer voor ons. Laren kwam de eigen helft niet af en het was wachten op een doelpunt. Die kwam er dan ook na moeizaam uitverdedigen van Laren gevolgd door een tweede door een goed opgezette aanval. Het was wonderlijk en leuk om te zien hoe de jongens Laren geen enkel moment in hun spel lieten komen. Er werd druk gezet, opgejaagd, omgeschakeld en rust aan de bal bewaard en dit allemaal in een hecht collectief en vanuit de positie! In de rust wisten de jongens elkaar te vertellen wat er goed ging en wat er nog beter kon en werd er een kleine waarschuwing gegeven voor de andere windrichting de tweede helft. De wind speelde inderdaad een bescheiden rol want het lukte Laren een aantal keer over de middenlijn te komen zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant golfde de ene na de andere aanval richting het doel van Laren beloond met nog drie doelpunten. In een van de sporadische aanvallen van Laren werd er ongenadig en onsportief hard doorgegaan op onze keeper met een knallende koppijn en een gigantische bult op het hofd van Roan tot gevolg, sterkte Roan. Maar ook met een veldspeler op ons doel werd Laren niet echt gevaarlijk al wisten zij voor de statistieken nog wel een keer te scoren. Al met al een hele goede wedstrijd van de jongens waarin zij hebben laten zien wat de kracht van het collectief is. De enige tip die meegegevn moet worden is het je zelf makkelijker maken door meer en eerder te scoren ;-).