1e klasse 4

11 mei 2019 17:30

M. Fransen

David, Floris, Luc, Milan B, e.d.

Na een drietal weken rust werd de competitie weer hervat met een hele late thuis wedstrijd tegen de buren NVC. Nou ja rust...
Het eerste weekend van de Meivakantie  hebben we meegedaan aan het toernooi van Zuidvogels  en zeker niet onverdienstelijk. Door blessures, vakantie en uitleen van spelers waren we verre van compleet maar het hulp van Finn, Tygo en Daan konden we toch een elftal op de been brengen. Weliswaar zonder "echte" keeper  maar dat mocht de pret niet drukken. Na de poule wedstrijden met wisselend resultaat  afgesloten te hebben gingen we op naar de kruisfinales. Op deze zeer warme dag begonnen de pijntjes op te spelen en stond de ene na de andere speler hinkend in het veld, maar de wissels waren op....We kwamen snel op een 2-0 voorsprong en maakten ons eiegenlijk al op voor de finale maar helaas werd de gelijkmaker ver voorbij het centrale eindsignaal gemaakt. Een penalty serie zou uitmaken wie de finale zou spelen. Floris werd de held van deze serie door twee penalties te stoppen en er een naast te kijken. Helaas waren de laatste krachten hiermee echt weggevloeid en werd de finale van de mannen van Excelsior verloren. Al met al een lange dag waarbij de mannen zich van hun beste kant hebben laten zien.
Afgelopen maandag werd er nog vriendschappelijk bij en tegen s-Graveland gespeeld waarbij goed zichtbaar was wat het verschil is tussen hoofdklasse en 1e klasse. De eerste helft kregen we alle hoeken van het veld te zie en liepen constant achter de feiten aan. Maar de tweede helft liet de 14-2 zien dat ze helemaal niet zouden misstaan in die hoofdklasse. We konden prima meekomen en lieten zelfs bij vlagen s-Graveland achter ons aanlopen maar onze foutjes werden keihard afgestraft en we verloren uiteindelijk volkomen terecht met 3-0.
Dan de derby tegen NVC.
Wat eraan vooraf ging was een spelers caroussel van jewelste waarbij maar weer eens duidelijk werd dat met bereidwilligheid van alle kanten heel veel mogelijk is. Een drietal spelers speelde in de ochtend al een wedstrijd met de 14-1 en een ander drietal speelde voorafgaand aan de eigen wedstrijd een wedstrijd met de 14-3, waarna wij weer een drietal spelers terug kregen. Friso, Joris en Milan bedankt voor het invallen!
De eerste helft kregen we alle gelegenheid om te voetballen en dat deden we dan ook. Maar gek genoeg gingen we rusten met een 1-1 en 4x lat, 2x paal en 2x van de doellijn gehaald maar dat telt helaas niet ;-).
De tweede helft was voetballend minder maar veel effectiever, in een korte periode liepen we uit naar een 5-1 voorsprong. De laatste 10 minuten kwam de bank vol te zitten met spelers die niet meer verder konden en deed NVC nog iets terug met twee doelpunten. De belangrijkste les van dit seizoen kwam deze wedstrijd ook weer terug, we passen ons te makkelijk aan de tegestander aan. En dan voornamelijk het speltempo, speelt de tegenstander in een traag tempo doen wij hier net zo makkelijk aan mee terwijl het zoveel makkelijker zou zijn als we een tempootje hoger zouden spelen. En dat we dat kunnen hebben we al vaak genoeg laten zien. misschien volgende week thuis tegen Baarn. Tot dan.