JO14-2 ontglipt overwinning bijna 5-3 (3-0)

23 maart 2019 13:30

A. Vos

Nils, Pieter, Sem 3x

Het was heerlijk voetbal weer zaterdag al was het voor de toeschouwers nog een beetje aan de frisse kant. En toeschouwers waren er voldoende. Leuk om te zien dat naast de ouders ook andere familieleden komen kijken.

Het duurde even voordat het publiek zich op kon warmen aan het spel van de jongens. Even leek het er op dat we net zo’n bliksemstart zouden hebben als het Nederlands elftal met een grote kans in de eerste minuut, maar helaas. Daarna waren de eerste twintig minuten vooral aftasten en hier en daar een speldenprik uitdelen. Wel werd gelijk duidelijk dat het een fysiek potje zou worden, de duels waren stevig maar fair. Na dit aftasten werd de drang naar voren van BFC steeds duidelijker zichtbaar en was het wachten op een doelpunt. En gelukkig hebben wij een paar jongens die kunnen scoren en dat dan ook “gewoon” doen. Zo gewoon is het niet maar wat vooral opviel waren de sterke acties vooraf aan de doelpunten. Sterk doorgaan op de bal, het overzicht bewaren en niet zelfzuchtig iemand vrij spelen. Echt teamgoals!

Met een 3-0 voorsprong was het lekker rusten en toen kort na rust de 4-0 gescoord werd leek er geen wolkje aan de lucht en begon letterlijk het zonnetje er voorzichtig door te komen. Wasmeer scoorde met een knappe kopbal de 4-1 en nog steeds leek er niets aan de hand. Toch gebeurde er iets op het veld. Wasmeer deed er nog een schepje bovenop en wij werden erg slordig in balbezit waardoor we Wasmeer terug in de wedstrijd lieten komen. Door een domme actie moesten we nog even met 10 man spelen en kregen we het echt moeilijk. Met nog 10 minuten te spelen stond het ineens 4-3 en leek de gelijkmaker van Wasmeer dichterbij dan de 5-3. Maar dan blijkt maar weer eens duidelijk dat doelpunten maken belangrijk is maar ze tegenhouden ook. Een aantal jongens rechten hun rug en er ontstond een soort onverzettelijkheid die zich snel uitspreidde over het hele team. We zouden hier niet gaan gelijk spelen of zelfs verliezen, echt niet. Doordat Wasmeer bleef drukken maar de duels weer door ons gewonnen werden kwam er af en toe veel ruimte voor een counter waarvan er gelukkig ook 1 goed benut werd. Met een, uiteindelijk, zwaar bevochten 5-3 overwinning tegen een tegenstander die het ons knap moeilijk gemaakt heeft door nooit op te geven en te blijven gaan. Volgende week gaan we naar Olympia waar we nog wel wat goed te maken hebben na een thriller uit de najaarscompetitie.