10e klasse (voorheen JO11 9x9) A

11 mei 2019 14:45

BFC JO13-2007-1 - Kon HFC JO13-2007-1,  7-0  (Sam B (3x), Mika, Mads (3x)

(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie, Mads , Navarro Heeres, Maurits Wielinga)

Het is de wedstrijd na de wedstrijd daarvoor. Zit er nog iets in de weg, is de teleurstelling nog groot of heeft de training van vrijdag het verdriet van de verloren halve finale beker inmiddels doen vergeten? Met andere woorden, hoe gaat het met onze jonge BFC talenten van de JO13-2007-1. Het antwoord: uitstekend en ze laten hun voeten spreken. 7-0 tegen Kon HFC, dat is een uitslag die er mag zijn en die de veerkracht van dit team aantoont. Het wedstrijdbeeld vandaag is zeker niet zo dat Kon HFC de duidelijk mindere ploeg is. Ze beschikken over een sterk middenveld, met enkele zeer behendige spelers. Maar BFC is vandaag sterker op alle linies en maken het verschil door effectiever te zijn en makkelijker te scoren. Mads Lefeber maakt een uitstekende indruk. Komend van een klein veld, zonder buitenspel-regel, speelt hij een aantal uitstekende wedstrijden de afgelopen periode bij de JO 13-2007-1 en beloonde hij zichzelf vandaag met een hatrick. Ook Maurits en Navarro vallen weer goed in vandaag. Kortom, BFC beschikt over veel talenten.

We starten met Marc op doel, Auke, Mika, Vincent en Imran achterin, Milan, Jasper en Nassir op het middenveld, Mads, Sam Beuving en Sam Fransen voorin. De nog niet volledig herstelde Sophie en Safouane bezetten samen met Maurits en Navarro de bank.

Al snel komt BFC door een doelpunt van Sam B op voorsprong, op goed aangeven van Imran. Na 5 minuten spelen valt Jasper met een enkel blessure uit en mag de toch ook al niet fitte Safouane het van hem op het middenveld overnemen.BFC blijft desondanks onverminderd druk op Kon HFC uitoefenen, die daar weinig tot geen raad mee weet. Een sporadisch doorgeschoten bal wordt door BFC steeds goed verwerkt. Na 24 minuten weet Mika opnieuw de touwen van het vijandelijk doel te vinden met een bekeken afstandschot, als hij de bal goed uit de kluts rondom de 16 weet op te pikken, zichzelf vrij speelt en afdrukt. 2-0.
In de blessuretijd van de eerste helft weet Sam B nogmaals het veldoverwicht van BFC te verzilveren. Een goede actie van Safouane krijgt via Sam wat het verdiende, de 3-0.

We brengen de rust door in de schaduw van de bomen rondom veld 4. Het weer leent zich voor een buiten verblijf en zo halen we wat tijd in doordat de wedstrijd iets later begon. Maurits en Navarro starten de tweede helft. Safouane en Sam F krijgen rust van Harold. De tweede helft begint Kon HFC strijdvaardig en dat levert hen een paar aardige kansjes op, maar gelukkig voor BFC blijft het daarbij, mede doordat de verdediging van BFC wederom goed staat. BFC herpakt zich goed en weet na 10 minuten in de tweede helft de goede lijn van de eerste helft weer op te pakken. Dat leidt dan uiteindelijk in de 19e minuut tot de terechte treffer van Mads op aangeven van Sam B. Geproeft hebbend aan een doelpunt, heeft Mads de smaak te pakken, want na de 4-0 volgt op goed terugleggen van de bal door Navarro in de 23e minuut de 5-0 en adequaat reageren van Mads op een eerdere redding van de keeper van Kon HFC op een schot van Sam B, leidt tot de 6-0.
Sam B mag de voetbalmiddag van de JO13-2007-1 afsluiten met eveneens een hatrick als hij wederom op aangeven van Navarro de 7-0 van zijn schoen ziet vertrekken. Omdat er maar 1 wedstrijdbal is en zowel Mads als Sam B vandaag tot een hatrick kwamen, wordt deze niet aan één van hen uitgereikt en wordt de wedstrijdbal daarom maar weer aan de goed fluitende man in het zwart teruggegeven.

Het was weer genieten en er is vast meer van dit moois op komst. De sfeer in de ploeg is goed en dat is belangrijk. Zaterdag wacht PVCV, stug als altijd en in de wetenschap dat winst op BFC hen boven ons plaatst, zal de strijdlust aan hun zijde groot zijn. Het gaat dus ergens om als beide ploegen elkaar zaterdag 18 mei as op ons mooie sportpark treffen. Het kan niet anders dan dat een ieder dit wil  meemaken en erbij wil zijn.