BFC JO13-2007-1 laat de punten aan Buitenveldert in een goede en aantrekkelijke wedstrijd

23 maart 2019

BFC JO 13-2007-1 - Buitenveldert JO13-2007-1:  1-2 (Mika)

(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Kenzo, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie, Maurits Wielinga)

De wedstrijd tegen Buitenveldert op zaterdag 23 maart was mooi en spannend. Beide ploegen toonden het publiek aantrekkelijk voetbal en dat is –ondanks de uitslag- ook veel waard. Met Safouane nabij volledige fitheid komt het team langzaam maar zeker weer op zijn oude sterkte. Hij zal vandaag weer zijn eerste 10 minuten spelen. We zijn daar blij mee. Sophie is ook niet ver meer weg van haar rentree. De coach van Buitenveldert fluisterde haar na afloop van de wedstrijd grappenderwijs toe blij te zijn dat ze nog niet speelde vandaag. Helaas kwam deze wedstrijd inderdaad nog te vroeg, maar er volgen er dit seizoen gelukkig nog velen waar Sophie aan mee zal kunnen doen.

We spelen met Marc op doel en met Nassir, Mika, Vincent en Imran heeft BFC daarmee een solide verdediging. Het middenveld is op goede sterkte met Auke, Jasper en Kenzo en de aanval met Milan, Sam Beuving en Sam Fransen behoeft voor geen enkel team onder te doen.

Buitenveldert heeft een goed team, dat het het tweede deel van dit seizoen opvallend goed doet. Hun spelopvatting is anders dan vele andere teams in deze competitie. Buitenveldert laat BFC opbouwen en staat zelf sterk gegroepeerd rondom de middencirkel. Dit met het doel om daar in balbezit te komen en vervolgens gebruik te maken van hun snelle spits. De eerste 15 minuten zoekt BFC naar een goed strijdplan en die zoektocht levert eerst nog een aantal gevaarlijke momenten voor het doel van BFC op. Een van die momenten leidt tot de 0-1, als de spits van Buitenveldert de bal op rand 16 meter onhoudbaar hoog in de kruising schiet.

Na de 0-1 lijkt BFC haar strijdplan gevonden te hebben en de jongens krijgen meer en meer grip op het spel. Achter de hoog staande verdediging van Buitenveldert ligt ruimte. BFC benut die en krijgt nu enkele goede kansen, maar de gelijkmaker blijft uit.

Deze valt echter snel na rust wel. Mika schiet de bal in de eerste minuut van de tweede helft uit een vrije trap buiten het bereik van de keeper van Buitenveldert in dezelfde kruising als waarin Buitenveldert de score opende. Gezien het spelbeeld einde eerste helft en de vroege gelijkmaker in de tweede neemt het optimisme in en buiten het veld bij BFC toe.

Tegen de verhoudingen in komt Buitenveldert echter in de 9e minuut alweer op voorsprong. Een vrije bal van Buitenveldert wordt ingebracht in het strafschopgebied van BFC, waar Marc en een speler van Buitenveldert duelleren om de hoge bal. De speler wint dat duel en de loskomende bal wordt door Buitenveldert eerder bereikt. De 1-2 komt vervolgens niet meer in gevaar, hoewel BFC een aantal keren gevaarlijk in de buurt komt, met enkele schoten over en een bal die door een speler van Buitenveldert nog net van de lijn kan worden gehaald.  Buitenveldert stelt daar zelf niet veel meer tegenover en speelt de wedstrijd verdedigend uit, met een goed spelende laatste man.

Ook Safouane en de voor de geblesseerde Kenzo ingevallen Maurits Wielinga kunnen in de stand geen verandering meer brengen. Dank aan Maurits is op zijn plaats. Komende uit de O11-1 en met een eerdere wedstrijd tegen Volendam nog in de benen, weet hij het de verdediging van Buitenveldert in de laatste minuten van de wedstrijd nog knap lastig te maken. Uit de door hem gecreëerde corner in de laatste minuut van de wedstrijd valt de gelijkmaker helaas niet.

In het besef dat er meer had ingezeten, verlaten onze jongens en Sophie teleurgesteld het veld. Gezien de feestvreugde bij Buitenveldert, compleet met slingers en buikschuivers, beseffen ook  zij zich dat deze wedstrijd ook anders had kunnen eindigen.
Vanaf deze plek daarom een compliment aan het team en Harold: het team heeft op vele fronten na de winterstop veranderingen ondergaan, alleen al bijvoorbeeld op spelersgebied en blessures. De spelers merken dat natuurlijk, maar weten zich iedere wedstrijd weer op te laden voor een wedstrijd die ongeacht de uitslag haast altijd een genot is om naar te kijken, qua spanning, maar zeker ook qua inzet en beleving. De spelers leren iedere week bij: in spelopvatting, leiderschap en wisselende omstandigheden op het veld. Ook zij leven naar het motto: meemaken en erbij zijn.

We kijken daarom alweer uit naar de volgende wedstrijd: Uit tegen Volendam op de prettige tijd van 10.30 uur: ook voor ons geldt: meemaken en erbij zijn.