2 maart 2019 10:30

2 maart 2019

AFC ’34 JO 13-2007-1- BFC JO13-2007-1 2-1 (Kenzo)

(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Kenzo, Efe, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Kay Schiphorst, Safouane, Sophie)

Zonder de zieke Milan (beterschap gewenst), maar met de uit de JO11-1 afkomstige Kay Schiphorst en de herstelde Auke, spelen we vandaag de altijd lastige uitwedstrijd tegen AFC ’34. Safouane en Sophie zijn mee, maar geblesseerd.  De blessure van Sophie ontstond tijdens de thuiswedstrijd van BFC tegen AFC ’34 en het was een bijzonder moment dat AFC ’34 voorafgaande aan de wedstrijd vandaag een cadeautje aan Sophie kwam brengen als troost voor de blessure en in de hoop dat ze spoedig weer op het veld te zien zal zijn. Een mooi gebaar.

We hebben in Sam Fransen, die voor de voorjaarsvakantie al zo goed inviel bij de bekerwedstrijd tegen Kampong, een mooie nieuwe vaste kracht erbij. Welkom Sam! Wij danken Kay voor zijn bereidheid om op het grote veld en met de voor hem onwennige  buitenspelval  in te vallen vandaag. Klasse.

De eerste helft heeft BFC het bijzonder zwaar. Het weet niet goed onder de druk van AFC ’34 uit te voetballen. We houden het veld klein en daarmee maken we het ons zelf ook lastig om weg te komen van de ‘34ers die steeds om de bal zwermen. Meer diepte in het spel en af en toe een lange bal om de ruimte te benutten zou helpen, maar het gebeurt niet.

Het eerste gevaar van AFC ’34 ontstaat dan ook al in de 8e minuut. Een afstandschot belandt met enig geluk op de lat boven Marc. BFC weet hier niet veel tegenover te zetten en het verbaast dan ook niet dat AFC ‘34 in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong komt. Wel de manier waarop, want BFC legt de bal zelf panklaar voor een aanvaller van AFC’34 om deze van afstand in te schieten.

Harold wijst de jongens in de rust erop, dat het niet de verdienste van AFC ’34 is dat zij met 1-0 voorstaan. Het gebrek aan “gogme” breekt ons op,  we staan te dicht op elkaar als we de bal hebben, de linies te ver uit elkaar als AFC’34 in balbezit is. Kortom, het moet en zal beter in de tweede helft. Waren de spelers nog niet voldoende wakker, dan heeft Harold daar inmiddels wel voor gezorgd.

En de tweede helft is inderdaad aanzienlijk beter. BFC heeft het betere van het spel, schakelt sneller om, Nassir gaat diep, Kenzo is regelmatig op snelheid en de op links goed ingevallen Kay is op momenten gevaarlijk . Waar in de eerste helft AFC’34 het betere van het spel had, is dat nu duidelijk aan ons.

In de 14e minuut van de tweede helft wordt dat dan ook beloond met een prachtig doelpunt van Kenzo. Uit een goed genomen corner van Jasper kopt Kenzo strak in buiten het bereik van de doelman van AFC’34 en de op de doellijn gepositioneerde verdedigers.

Hoewel BFC probeert door te drukken komt het niet meer tot scoren.  Een tweetal corners op rij leveren niet meer hetzelfde succes op als de eerste. De wedstrijd lijkt op een gelijkspel af te stevenen, hetgeen gezien het spelbeeld in eerste en tweede helft een goede afspiegeling van de wedstrijd zou zijn geweest. In de 27e minuut echter leidt een onderschepping van de bal na een spelhervatting van BFC, tot een snelle uitbraak waaruit de spits van AFC ’34 weet te scoren.

In de resterende minuten krijgt BFC nog een aantal goede mogelijkheden met vrije trappen van Jasper en Mika, maar het doel wordt niet meer getroffen. Achter mij op de tribune hoor ik een supporter van AFC ’34 een zucht van verlichting slaken: “eindelijk eens van BFC gewonnen”.  Ik weet niet of die wetenschap dat wij vaak wel van AFC ’34 weten te winnen voldoende troost biedt voor de telurstelling dat wij dat deze keer niet hebben gedaan.  Maar we hebben het vaker gezegd: het is een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen en we mogen trots zijn op ons team, dat in een wat gewijzigde samenstelling en met blessureleed zich zo goed weet te revancheren in de tweede helft. Ook dat is karakter.

Volgende week ontvangen wij om 10.15 uur in Bussum Purmersteijn.  Alle reden om het mee te maken en erbij te zijn.