2 - 0

BFC JO13-5

10e klasse (voorheen JO11 9x9) A

25 mei 2019 9:00

WV-HEDW JO13-2007-1 - BFC JO13-2007-1  2-0  (Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie, Mads)

In alle vroegte reizen we af richting Amsterdam, waar WV-HEDW ons ontvangt. De sfeer is goed, er wordt gelachen en Gert weet uiteindelijk op tijd het park te bereiken.
De thuisspelende ploeg weet wat haar te doen staat. Het kampioenschap is haalbaar als van BFC gewonnen wordt. Voor BFC geldt het omgekeerde, maar het uitstekend presterende team van Harold is ook bij winst nog afhankelijk van de resulaten van de wedstrijden van Zeeburgia en Buitenveldert. Kortom, WV-HEDW heeft de betere kaarten in handen.

We betreden het strijdtoneel in de opstelling die we dit seizoen vaker hebben gezien: Marc op doel, Auke, Mika, Vincent en Imran vormen de solide verdediging, Milan, Nassir en Sophie middenveld en voorin spelen Mads Sam Beuving en Safouane. Jasper is nog geblesseerd en Sam Fransen begint vandaag als wissel.

BFC opent de eerste 15 minuten duidelijk als de betere ploeg. Zij geeft weinig kansen weg en creërt zelf de betere kansen. Sam Beuving verschijnt een aantal keren goed voor de keeper van WV-HEDW, maar is niet gelukkig in de afronding. WV-HEDW herpakt zich en speelt vanuit een compact middenveld. Zij weet langzaam maar zeker het heft in handen te krijgen en op het moment dat BFC kwestbaar is door een hoofd blessure van Mika, slaat WV-HEDW toe en scoort in een melée van spelers de 1-0. Het is inmiddels de 19e minuut.
WV-HEDW verschijnt nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van BFC, maar de rust wordt zonder verdere kleerscheuren gehaald.

Sophie maakt in de tweede helft plaats voor Sam Fransen. Safouane schuift een linie naar achter. BFC begint goed aan de tweede helft en krijgt goede kansen op de gelijkmaker. Deze lijkt vroeg in de tweede helft te vallen als BFC de bal vanaf de rechterflank naar het lijkt over de doellijn werkt. Een speler van WV-HEDW werkt de bal nog wel weg, maar de grensrechter vlagt. De scheidsrechter ziet er echter geen doelpunt in. Naar na afloop van de wedstrijd blijkt, had de grensrechter op dit moment gevlagd om aan te geven dat er doorgespeeld moest worden. Dat geeft een geheel nieuwe betekenis aan WV-HEDW: Waar Vlaggen Hier Eigenlijk Doorspelen Wordt.
De jongens pakken de draad weer op en maken er met WV-HEDW een leuke wedstrijd van waarbij het spel over en weer golft en er voor de supporters voldoende te genieten valt. Er wordt gewoon goed voetbal gespeeld, met leuke combinaties en het goed verleggen van het spel. BFC geeft weinig kansen weg, maar als Mika in een duel in het eigen strafschopgebied het onderspit delft, weet WV-HEDW de 2-0 achter Marc te schieten. Daarmee is de eindstand op het scorebord gezet en mag WV-HEDW zich voorzichtig opmaken om het kampioenschap te vieren.

We kijken terug op een prachtige competitie, met een sterk gegroeid BFC. Een tweede plek in de winterstop en nu een vierde toont een consistent beeld van deze ploeg. Zou het één competitie zijn geweest, dan was BFC op een goede tweede plaats geëindigd, twee punten achter SDZ en als gevolg van een aanzienlijk beter doelgemiddelde boven WV-HEDW.
We zijn dan ook oprecht trots op Sophie en de jongens en maken ons op voor nog een paar mooie, pittige toernooien, komende donderdag en zondag. En dus als altijd: meemaken en erbij zijn.