BFC JO13-2007-1 - Zeeburgia JO13-2007-1: zij de vlag, wij de wimpel.

F. (Frank) Griekspoor

BFC JO13-2007-1  - Zeeburgia JO13-2007-1 1-1 (Jasper)
13  april 2019
(Marc, Imran, Vincent, Mika,  Auke,  Jasper, Sam Beuving, Sam Fransen,  Nassir, Milan, Safouane, Sophie, Maurits Wielinga)

Wij tegen Zeeburgia. Zeeburgia tegen ons. Altijd mooie wedstrijden, volop strijd en goed voetbal. Zo ook vandaag. 13 gemotiveerde BFCers willen er een mooie voetbalochtend van maken en zullen dat ook doen. Zeeburgia is met dezelfde instelling naar Bussum gekomen. Zij zijn koploper in een competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen, verliezen, maar dus ook gelijkspelen. Wij mogen vandaag weer beschikken over Maurits Wielinga uit de O11-1, die heerlijk onbevangen in de tweede helft zal invallen en met zijn inzet en gedrevenheid een belangrijke factor in ons team is.

Het zou fijn zijn als BFC hem en andere talenten uit zijn team wat vaker laat meedoen in ons team. Goed voor hun ontwikkeling en een waardevolle ondersteuning van ons team, dat door buiten onze schuld ontstane personele wisselingen nog 12 spelers vast inzetbaar heeft (en door blessures soms ook minder). Met een zwaar programma tot aan de zomer, inclusief toernooien en in ieder geval nog de halve finale beker, kunnen wij alle steun van BFC goed gebruiken!

Deze hartekreet geuit hebbend: de wedstrijd BFC-Zeeburgia. Harold houdt ons nog maar eens voor, dat selectie spelen inzet vraagt. Adel verplicht, zogezegd. Als talent geen inzet toont, wint inzet het van talent, is zijn gevleugelde uitspraak en is een waarheid als een koe. Talent is er in ons team, maar ook talent vraagt inzet. Zeker de laatste weken hebben de spelers van BFC JO13-2007-1 beide op het veld laten zien en vandaag doen ze dat duidelijk weer.
We spelen in de gebruikelijke opstelling, met een aan de lies herstellende Sam Fransen en Maurits op de bank. Nassir speelt daarom in aanvang rechtsbuiten. Milan speelt sterk op het middenveld.

BFC toont zich al snel de betere ploeg, hoewel Zeeburgia in de beginfase nog laat zien waarom ze bovenaan staan. Met vervaarlijke aanvallen maken ze het BFC even lastig, maar de kentering is na een minuut of 5 zichtbaar. Sam en Nassir weten elkaar ook deze wedstrijd weer goed in één-twee's te vinden en stichten gevaar voor het doel van Zeeburgia, waar de keeper een paar keer goed optreedt en erger voorkomt.

In een prachtige aanval weet Sam Beuving twee spelers van Zeeburgia op snelheid in te halen en bekwaam de aanval af te maken. De 1-0 na 13 minuten lijkt op het scorebord te kunnen worden aangetekend, maar in het kader van " waar hebben we dit eerder gezien", gaat de vlag van de grensrechter omhoog. De scheidsrechter neemt het signaal voor buitenspel over en keurt de 1-0 af. BFC hoeft echter niet lang te wachten op de verdiende voorsprong. Als Milan onreglementair in de 16 meter onderuit gehaald wordt, doet de scheidsrechter wat in zulke gevallen de enige juiste beslissing is: hij wijst naar de stip. Jasper toont zich de meester en zorgt ervoor dat BFC met een voorsprong de rust in kan.

Maurits en Sam Fransen benutten de rust om warm te lopen en Maurits wordt vanaf de start van de tweede helft voor Sophie binnen de lijnen gebracht. Sam Fransen zal na een minuut of tien in de tweede helft Auke vervangen.
Een sterk Zeeburgia probeert snel de gelijkmaker te maken, maar een doelpunt blijft vooralsnog uit. Harold vergelijkt de beginfase van de tweede helft met American Football: BFC wint meters met lange ballen, waarbij Zeeburgia slechts BFC kan stoppen door aan de man te hangen. De scheidsrechter laat persoonlijk contact maar weinig toe en BFC maakt daarvan handig gebruik. Vanaf de vrije bal bouwen we de volgende fase op en winnen we weer een paar meter.
Het spel golft op en neer. Marc redt op een laag afstandschot van Zeeburgia, maar moet even later toch de bal achter zich uit het net halen als deze na balverlies op het middenveld over hem heen dwarrelt. Een corner van Zeeburgia wordt vervolgens door BFC uitstekend omgezet in een snelle counter, maar Zeeburgia wordt gered doordat de bal van Sam B via de paal het veld weer inspringt. En zo zijn er meer kansen voor BFC om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar ook deze editie van BFC-Zeeburgia wordt met een gelijkspel afgesloten. Wij voelen ons de morele winnaar, degene die met de wimpel het veld af mag, maar ja de vlag was elders.

Zaterdag spelen we een mooi toernooi in Castricum, maar de eerstvolgende wedstrijd zal vervolgens weer tegen Zeeburgia zijn. Halve finale beker. Een wedstrijd om alvast naar uit te kijken. En omdat we dat doen zullen we het meemaken en er bij zijn.