JO10-2 bekert verder na heroïsche wedstrijd

6 - 8

BFC JO10-2

Groep 1 13

15 december 2018 9:00

Na het weggewaaide resultaat van vorige week (BFC JO10-2 had verloren van Legmeervogels in stormachtige omstandigheden) was het op deze koude zaterdag midden in december tijd voor revanche. BFC JO10-2 had eerder in de competitie ruim het onderspit gedolven tegen de jongens van AS ’80 JO10-1. Deze tegenstander bleek in de najaarscompetitie op de ranglijst op de eerste plaats te staan, dus dat was geen schande. Trainer Tim was er echter van overtuigd dat met de juiste aanpak ook deze tegenstander zou moeten kunnen worden verslagen. De bekerwedstrijd op 15 december bood uitkomst. Hij besloot om zoveel mogelijk hetzelfde team weer aan te laten treden. Dit betekende dat Niek (k), Camillo, Daan, Hugo, Johan, Jordy, Pascal en Sem het veld in gingen namens BFC JO10-2.

Al vanaf de aftrap bleek dat de jongens goed uitgeslapen waren en een goede warming up hadden gedaan. Toch was het de tegenstander die als eerste het net vond. Ditmaal legde BFC zich er niet bij neer en hartstochtelijk werd gezocht naar het doel van AS ’80. Uiteindelijk werd dit ook al snel gevonden na sterk opjagen van de verdediging. De jongens hadden duidelijk geleerd van de vorige ontmoeting dat de verdediging van AS ’80 hun achilleshiel zou zijn. Hoewel AS ’80 daarna nog met een daverend schot weer op voorsprong kwam wist BFC de rust te halen met een 2-3 voorsprong, Dit was niet geflatteerd. Er had meer in gezeten als ballen niet net over of net naast het doel waren geprikt en gekopt. BFC had de meeste kansen gecreëerd door samen druk te zetten waardoor de tegenstander niet aan opbouwen toekwam. De toeschouwers genoten van de meeslepende wedstrijd die op en neer golfde. Aan het einde van de eerste helft vormde het uitvallen van Jordy een dissonant. Sterkte met het herstel van je hand Jordy!

Aan het begin van de tweede helft kantelde de wedstrijd eerst weer naar AS ’80 die de achterstand omboog naar een voorsprong van 4-3. BFC leek ook te buigen maar het barstte niet. De jongens bleven volharden in de gekozen strategie en alhoewel achterin regelmatig alle zeilen bijgezet moesten worden werd de opbouw steeds goed verzorgd. De slag op het middenveld werd door gezamenlijke inzet van het hele team gewonnen waarna er veel ruimte ontstond op de flanken. Van links en van rechts wist BFC daarna achter elkaar te scoren. Ook een afgeslagen corner werd met een heerlijke volley in het doel geramd. Opeens stond er een riante 4-8 voorsprong op het scorebord en stond AS ’80 voor een schier onmogelijke opgave. Het was tekenend voor de wedstrijd dat dit in het laatste kwart van de wedstrijd nog bijna lukte ook. De Almeerders kwamen terug tot 6-8 en in de laatste vijf minuten verdedigde BFC deze voorsprong met man en macht. Het was een verdienste van het hele team dat ze de voorsprong wisten te consolideren en AS ’80 niet meer verder lieten terugkomen.

Dolblij waren ze. Het was een overwinning die volkomen verdiend was en aangaf dat er ook in de tweede helft van het seizoen nog veel moois van de BFC JO10 selectie kan worden verwacht. Met deze instelling en gebruik makend van de alom aanwezige technische kwaliteiten gaan zij het hun toekomstige tegenstanders nog moeilijk maken. Nu eerst een welverdiende kerstvakantie met nog een paar mooie toernooien in het verschiet. Ook de toeschouwers verheugen zich hier op!