2e klasse B

23 februari 2019 15:15

BFC 1 - sv Veensche Boys 1 (1-0) 2-1

Opstelling: 21. Damian Ranzijn, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Tim de Bruin, 6. . Maxim Andriessen, 7. Zakaria Azzuzi, 8. Julian v.d. Lek, 9. Jeroen Harsevoort, 10, Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 1. Desmond Ording, 12.Tijmen Ratsma, 14.Jelle Schouten, 17. Rutger Mostert.

BFC heeft in de inhaalwedstrijd tegen nummer drie, sv Veensche Boys, goede zaken gedaan door op het nippertje de volle buit binnen te halen. De ploeg van trainer Karel Knaap miste door vakanties en blessures vele vaste waarden waardoor Jelle Schouten en Rutger Mostert, spelers uit de JO 19-1, als wissels op de bank plaats moesten nemen en de net pas 17 jarige junior Tim de Bruin zijn debuut mocht maken als linksback in het eerste elftal. Voor de jonge aanvaller een positie waar hij nog nooit speelde maar welke hij gedreven in wist te vullen.

Vanaf minuut één werd het een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer meer dan het aankijken waard was. Voetballend was het niet altijd even fraai maar de spanning en strijdlust aan beide zijden was groot waardoor de wedstrijd een hoge amusementswaarde kende. Na wat kleine mogelijkheden in de eerste 20 minuten aan beide zijde was het BFC wat de score opende. Met een splijtende pass op maat bediende Zakaria Azzuzi de naar rechts uitgeweken Jostein Ohm die de gehele verdediging van de gasten zijn hielen liet zien en oog in oog met de doelman de bal onberispelijk binnen schoot. Nog geen drie minuten later kwam Veensche Boys goed weg toen dezelfde speler zijn inzet via de Veensche doelman en de binnenkant van de paal van de lijn gehaald zag worden. Amper een minuut later leek Veensche Boys met een geplaatste kopbal in de uiterste hoek de stand gelijk te trekken. Met een fameuze redding wist doelman Ranzijn echter de bal uit zijn doel te houden. Veensche Boys probeerde BFC onder druk te zetten maar dat lukte maar mondjesmaat en echt uitgespeelde kansen wisten de bezoekers dan ook niet te creëren. Ondanks een aantal gevaarlijke uitbraken wist de thuisploeg ook niet meer te scoren zodat de tussenstand tot aan de thee onveranderd bleef.

De tweede helft was amper aan de gang of BFC kreeg een enorme kans om de marge te vergroten. Een snel genomen vrije trap belande bij Jostein Ohm die dit keer echter niet doeltreffend wist af te ronden. In de daarop volgende tegenaanval wist Veensche Boys te profiteren van foutief uitverdedigen aan Bussumse zijde. In plaats dat de bal uit het Bussumse strafschopgebied werd weggewerkt werd deze volledig verkeerd geraakt en vloog deze als een raket zo'n 40 meter omhoog, nog een wonder dat er geen overvliegende vogels zijn geraakt, en belandde in het eigen strafschopgebied voor de voeten van een speler van Veensche Boys die de bal koelbloedig binnen schoot. Na de gelijkmaker was BFC duidelijk de kluts kwijt en wist het er voetballend niet meer uit te komen. De ploeg werd door de gasten onder druk gezet en het moest verdedigend alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. De gasten uit Nijkerkerveen kregen een aantal opgelegde kansen maar zagen eerst Jurriën Blaauw een inzet van de lijn halen en Damian Ranzijn met een aantal goede reddingen zijn ploeg op de been houden. Tevens hielp de lat de Bussummers ook nog een keertje. BFC raakte in het tweede bedrijf te snel de bal kwijt waardoor het maar tot weinig aanvallen wist te komen. Met Tijmen Ratsma en debutant Jelle Schouten als invallers binnen de lijnen probeerden de Bussummers weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Net op het moment dat een ieder zich had verzoend met een gelijkspel moest BFC,  dik in blessuretijd, nog één hoekschop van Veensche Boys overleven. De Bussummers wisten na deze hoekschop zelfs razendsnel om te schakelen en de bal bij Jostein Ohm te bezorgen. De clubtopscorer zette minimaal vijf tegenstanders op het verkeerde been en wist uit een schijnbaar onmogelijke hoek, a la Zlatan, de 2-1 tegen de touwen te jagen en zo BFC de volle winst te bezorgen. De resterende speeltijd was voor Veensche Boys veels te kort om daar nog verandering in te kunnen brengen.

Volgende week staat de inhaalwedstrijd tegen Odysseus op het programma. Aftrap in Utrecht is dan 15.15 uur.