5 - 4

2e klasse B

8 december 2018 15:00

Opstelling: 1. Desmond Ording, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Joeri Ebbelaar, 17. Dirk-Jan Tegel, 7. Maxim Andriessen, 8. Jelle v.d. Geest, 9. Jeroen Harsevoort, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 12. Tim Vrakking, 14. Davey du Maine, 15. Daan Wassili, 16. Zakaria Azzuzi21. Vincent Trautig.

In de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar heeft BFC 1 afgelopen zaterdag misschien wel de slechtste uitwedstrijd van het jaar gespeeld. Tegen hekkensluiter TOV uit Baarn stonden er teveel spelers binnen de lijnen die het vereiste niveau niet wisten te halen en het leek er zelfs vanaf de zijlijn op dat er een aantal bij waren die er geen zin in hadden om in de gure weersomstandigheden achter een bal aan te gaan hollen.  De gastheren uit Baarn kwamen  daar in tegen met een totaal andere instelling binnen de lijnen en lieten vanaf minuut één merken dat het er alles aan wilde doen om de punten op eigen veld te houden. Een enorm verschil van instelling en mentaliteit bleek gedurende de wedstrijd dan ook de sleutel tot succes.  Na een openingsfase waarin beide ploegen probeerden de aanval te zoeken was het in de 9de minuut TOV wat op voorsprong kwam, na een knap uitgespeelde aanval via de vleugel werd de bal op maat voorgegeven en in één keer binnen geschoten. Amper vier minuten later kreeg BFC al de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen toen het een strafschop kreeg nadat Jostein Ohm binnen de lijnen onrechtmatig was afgestopt.  Het buitenkansje vanaf elf meter werd echter te zwak ingeschoten en de TOV doelman had er dan ook geen enkele moeite mee om de ingeschoten bal te keren.  Toch kwam BFC nog binnen het half uur op gelijke hoogte, na een splijtende pass van Jurriën Blaauw was het Jostein Ohm die beheerst de bal tegen de touwen schoot. Niet snel daarna bleek BFC verdedigend nog niet bij de les en kreeg TOV twee dotten van kansen die tot grote opluchting het Bussumse doel miste.  Het laatste kwartier van het eerste bedrijf kende een bijzonder scoreverloop. In de 32ste minuut was daar weer Jostein Ohm die het net wist te vinden en de Bussummers op voorsprong zette. Vier minuten later lag de bal op de stip aan Bussumse zijde en mocht TOV vanaf 11 meter de stand weer gelijk trekken. De beste man van het veld, Jostein Ohm, wist binnen zeven minuten nog twee keer te scoren en zette daarmee de 2-4 voor BFC op het scorebord. Dit was echter nog niet de ruststand want in de extra tijd van de eerste helft werd aan Bussumse zijde op zeer knullige wijze een vrije trap genomen waardoor TOV weer terug kon komen tot 3-4. De tweede helft bleek BFC niet opgewassen tegen de Baarnse dadendrang en stond het tweemaal binnen tien minuten verdedigend te schutteren en direct met 5-4 achter.  De Bussummers zagen ook nog eens hun gevaarlijkste man en topschutter Jostein Ohm na een uur geblesseerd het veld verlaten. Met de moed der wanhoop probeerde BFC de stand minimaal nog gelijk te trekken maar het ontbeerde de ploeg aan overleg, teamspirit en bij een aantal de echte wil om nog tot een goed resultaat te komen. Het mocht nog van geluk spreken dat de schade niet groter werd want ook TOV kreeg nog zijn mogelijkheden. In de slotfase leek BFC alsnog een punt over te houden aan het duel maar de lat stond de "onverdiende" gelijkmaker in de weg. Zaterdag mag BFC het kalenderjaar op eigen veld afsluiten tegen titelkandidaat FC Delta Sports. Voor het eigen publiek dient het dan wel uit een ander vaatje te tappen om tot een goed resultaat te kunnen komen.