2e klasse B

20 april 2019 14:30

sv Lopik 1 - BFC 1 (1-2) 2-3

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Dirk-Jan Tegel, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Joeri Ebbelaar, 6. Jelle Schouten, 12. Felix Mispelblom, 8. Julian v.d. Lek, 19. Jeroen Harsevoort, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 7. Zakaria Azzuzi, 14. Tijmen Ratsma, 9. Desmond Ording.

Na de winst van afgelopen zaterdag op en in Lopik heeft het vlaggenschip van BFC nog volop kans zich te plaatsen voor de nacompetitie. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg 2 punten achter op de directe concurrenten asc Waterwijk en FC Almere. Beide ploegen krijgt BFC in de resterende duels nog als tegenstander dus men heeft het geheel in eigen hand. Mocht de ploeg boven de genoemde concurrenten op plek drie eindigen dan lijkt, voor de derde maal op rij, nacompetitie een feit.

In en tegen sv Lopik mocht BFC op het nippertje de drie punten bijschrijven. In een wedstrijd die vooral door het warme weer en het kurkdroge grasveld kwalitatief niet hoogstaand was bleken de Bussummers na negentig minuten de gelukkigste. De ploeg zag vlak voor de wedstrijd Jelle v.d. Geest ziek af haken, de middenvelder werd echter knap vervangen door Jelle Schouten uit de jo19-1.De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de Bussummers ondanks een vijf mans achterhoede hadden de gastheren al in de vierde minuut geen grip op een diepe crossbal van Felix Mispelblom op Jostein Ohm. De linkerspits wist een gaatje te vinden en vernietigend uit te halen en zo BFC op voorsprong te zetten. Met deze achterstand moest de degradatiekandidaat uit Lopik al snel de verdedigende stellingen verlaten om te trachten een gelijkmaker te forceren.  Het kreeg ook wat mogelijkheden maar het vizier stond bij de gastheren niet echt op scherp afgesteld. Ook BFC kreeg zijn kansen maar ook daar had de laatste bal niet altijd de juiste richting. In de 39ste minuut was het Jostein Ohm die de voorsprong na een individuele actie verdubbelde en zo leek BFC nog voor rust op rozen te zitten. De slotfase van het eerste bedrijf was echter volledig voor Lopik en de Bussummers kwamen een paar keer goed weg. In de extra tijd van de eerste helft was het echter dan toch raak en wist sv Lopik na een vrije trap vanaf de zijkant de aansluitingstreffer binnen te werken.

Na de thee was het vooral Lopik wat de aanval zocht en al in de eerste de beste minuut een dot van een kans kreeg die door doelman Ranzijn onschadelijk werd gemaakt. In de steeds zwaardere omstandigheden werd het voetbal met de minuut minder maar vergoede de strijdlust en spanning veel. Na enige mogelijkheden over en weer was het met nog een kwartier op de klok sv Lopik wat langszij kwam. De Bussumse verdediging had geen goed antwoord op een lange bal en na een goede redding op de inzet die hierop volgde van doelman Ranzijn had deze geen enkele kans in de rebound en was de gelijkmaker een feit. Vijf minuten later leek BFC zelfs, na wederom een lange bal, op achterstand te komen maar de scorende speler van sv Lopik stond miniem buitenspel. Het waren aan Bussumse zijde de invallers Zakaria Azzuzi en Tijmen Ratsma die het verschil maakten. In de allerlaatste minuut was het Azzuzi die met een splijtende pass invaller Ratsma bediende. De spits wist met een bekeken schuiver beheerst de doelman van Lopik te verschalken en BFC weer op voorsprong te zetten. In de zes minuten extra tijd zag BFC de overwinning niet meer in gevaar komen en klimt het met deze driepunter naar een vijfde plek met zoals eerder gesteld nog kans op meer.

De komende twee weken is er voor de hoofdmacht een voetballoos weekend. De competitie word op zaterdag 11 mei op eigen veld hervat met de kraker tegen nummer drie Waterwijk. Een wedstrijd waar de spelers alle steun van eigen publiek en jeugd goed kan gebruiken om nog een verrassend slot van de competitie te kunnen bewerkstelligen.