BFC 1 sluit kalender jaar af met "heerlijke" overwinning

15 december 2018 15:15

Accommodatie

Onbekend

Opstelling: 1. Desmond Ording, 2. Dirk-Jan Tegel, 3. Jurriën Blaauw, 4. Daan Wassili, 5. Joeri Ebbelaar, 17. Jelle v.d. Geest, 7. Cesar Westerink, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tim Vrakking, 10. Maxim Andriessen, 11. Jostein Ohm. Wissels: 6. Jeroen Harsevoort, 12. Dico Knevel, 14. Koen Beuker, 16. Zakaria Azzuzi, 19. Felix Mispelblom, 21. Vincent Trautig.

Op de laatste speeldag van het kalenderjaar heeft BFC 1 vriend en vijand verrast door de thuiswedstrijd tegen de eerste periodekampioen en de huidige nummer 2 op de ranglijst winnend af te sluiten.  Na de zeperd tegen de nummer laatst een week eerder was men rondom het veld vooraf nogal sceptisch of er deze middag een goed resultaat geboekt zou kunnen worden. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter T. Smit bleek er echter op vele fronten een ander BFC 1 binnen de lijnen te staan die van plan was deze middag de punten niet cadeau te doen. Het eerste bedrijf was vooral een gevecht op het middenveld met spaarzame momenten voor beide doelen. Waar Delta Sports'95 ogenschijnlijk wat makkelijker leek te voetballen dan de Bussummers waren de beste mogelijkheden echter voor de thuisploeg. In de omschakeling kwam de thuisploeg er een paar keer gevaarlijk uit maar de doelman van Delta Sports stond een paar maal een treffer in de weg. De eerste helft werd met dezelfde stand afgesloten als dat deze begonnen was. Na de thee was het BFC wat binnen de vijf minuten op voorsprong kwam. Een uitstekende aanval via Tim Vrakking en Jostein Ohm werd door de inkomende Maxim Andriessen bij de tweede paal beheerst afgerond. Voor Delta Sports was deze tegentreffer het sein om er nog een schepje bovenop te doen maar de gasten stuitten op een onverzettelijk en keihard strijdend BFC.  Ondanks de aanvalsdrang van de gasten werden er weinig kansen weggegeven en wanneer er eens een hachelijke situatie in het Bussumse strafschopgebied ontstond werd dat door doelman en verdediging koelbloedig onschadelijk gemaakt. BFC kreeg in de tegenaanval een paar goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien maar tot tweemaal toe stond de doelman van Delta Sports een treffer in de weg. Met nog twintig minuten op de klok wist Delta Sports langszij te komen en zette het aan om ook de winnende treffer op het scorebord te krijgen. Het deze middag collectief sterke BFC stroopte de mouwen op en wilden ook geen genoegen nemen met een remise. In de laatste twintig minuten was er voor beide doelen genoeg te beleven en bleven beide ploegen verdedigend soms met kunst en vliegwerk overeind. Vijf minuten voor tijd was het wie anders dan Jostein Ohm die BFC aan de leiding hielp. De linkervleugelaanvaller, die gedurende de wedstrijd door soms wel drie man uit de wedstrijd gehouden moest worden, speelde zich knap vrij en schoot Ohmiaans de 2-1 tegen de touwen. Met nog een minuut of vijf te gaan leek de wedstrijd gespeeld. Het werd echter nog zeer spannend daar aan Bussumse zijde Daan Wassili na een tweede gele kaart iets eerder mocht douchen en de scheidsrechter maar liefst ruim zes minuten blessuretijd bijtelde. Ondanks nog een paar hachelijke momenten voor het Bussumse doel bleef de 2-1 voorsprong intact en mocht BFC met drie punten op zak richting de warme kleedkamer.