23 maart 2019 15:15

N. Eren

BFC 1 - Odysseus'91 1 (2-0) 2-0

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Dirk Jan Tegel, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Joeri Ebbelaar, 6. Maxim Andriessen, 7. Zakaria Azzuzi, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tim Vrakking, 10, Jelle v.d. Geest, 11. Jostein Ohm. Wissels: 12.Jelle Schouten, 14.Dico Knevel, 16. Jeroen Harsevoort, 21. Desmond Ording.

In een wedstrijd die meer leek op een uitzending van "Ren je rot" dan op een voetbalwedstrijd heeft BFC de drie punten op de Meerweg weten te houden. Tegen hekkensluiter Odysseus'91, waar drie weken terug nog gelijk werd gespeeld, had de formatie van trainer Karel Knaap het zeker niet gemakkelijk. Vanaf het begin probeerden de gasten uit Utrecht BFC vast te zetten en zocht het de aanval zonder echt tot grote kansen te komen. De Bussumse formatie was het eerste kwartier zoekende maar kwamen gaandeweg beter in de wedstrijd en werd zo langzaam aan wat sterker. Echter hadden beide teams weinig rust in het spel waardoor er aan beide zijde veel balverlies werd geleden en de wedstrijd een bijzonder slordig karakter kende. Door de vele foute passes golfde het spel echter heen en weer en ondanks dat het geen hoogstaand voetbal was vergoede de drive en inzet die beide ploegen ten toon spreidde veel. BFC kreeg de beter mogelijkheden en na ruim een half uur was het Tim Vrakking die BFC op voorsprong zette door een voorzet van Julian v.d. Lek met de punt van de schoen achter de doelman te werken. Odysseus kreeg amper de gelegenheid om zich te herpakken want vijf minuten later werd de marge al verdubbeld. Het was linkervleugelverdediger Joeri Ebbelaar die na een hoekschop van Jostein Ohm knap voor de Utrechtse verdedigers kroop en de bal feilloos binnen kopte. Nog voor de rust leken de Utrechters terug te komen in de wedstrijd maar eerst was het de lat wat redding bracht aan Bussumse zijde en een aanval later wist doelman Damian Ranzijn een vrij trap miraculeus uit het doel te ranselen zodat er aan de 2-0 op het scorebord niets veranderde en de thee kon worden genuttigd.

De tweede helft moesten de gasten op zoek naar de aansluitingstreffer wat men dan ook met man en macht probeerde. Daar het voetballend van twee kanten te slordig was werd het met de minuut steeds meer een wedstrijd waar het vooral aan kwam op strijd en vechtlust. BFC bleek deze middag op die fronten niet klein te krijgen en bleef verdedigend redelijk simpel overeind. Het kreeg nog voldoende mogelijkheden om de marge te vergroten maar de eindpass bleef ondermaats. Ondanks de enorme inzet aan beide zijde veranderde er niets meer in de eerder bereikte ruststand en bleek de 2-0 ook de einduitslag.

Na deze overwinning staat BFC wat steviger op plaats 6 met 7 punten voorsprong op de zogenaamde gevarenzone. Helemaal veilig is men wat betreft handhaving dus nog niet. Komende week mag men genieten van een vrij weekend om op 6 april om 15.00 uur de competitie te hervatten tegen kampioenskandidaat Delta Sports in Houten.