Lopik 1

2e klasse B

1 december 2018 15:15

Opstelling: 1. Desmond Ording, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Joeri Ebbelaar, 17. Dirk-Jan Tegel, 7. Zakaria Azzuzi, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tim Vrakking, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 6. Jeroen Harsevoort, 12. Maxim Andriessen, 14. Davey du Maine, 21. Vincent Trautig.

BFC 1 heeft op eigen veld een broodnodige en belangrijke overwinning geboekt op medepromovendus sv Lopik.  In een duel waarin beide ploegen nogal wat slordig voor de dag kwamen bleef het tot de allerlaatste seconde spannend.  In de eerste 45 minuten was de openingsfase voor BFC maar ondanks de aanvallende dadendrang leverde dit geen grote kansen op.  Halverwege het eerste bedrijf kwam Lopik wat beter in de wedstrijd maar ook zij wisten zich geen grote kansen te creëren. Op jacht naar een doelpunt waren beide ploegen in de eindpass nogal eens onnauwkeurig waardoor er weinig te beleven viel in beide strafschopgebieden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de eerste helft werd afgesloten met dezelfde stand als dat deze begonnen was. Na de thee bleef het spelpeil wat teleurstellend maar was BFC in het eerste kwartier de gevaarlijkste ploeg en kreeg het ook een aantal goede kansen. De doelman van Lopik wist echter met een aantal goede reddingen, op inzetten van Tim Vrakking en Dico Knevel, zijn doel schoon te houden en zag een schot van Koen Beuker buiten zijn bereik op de paal terecht komen. In de 68ste minuut kwamen de gasten op voorsprong toen een "zwabberbal" van 30 meter pardoes in het Bussumse doel belandde. In de eerste de beste tegenaanval was de stand echter alweer gelijk door Jostein Ohm die na een knappe "Ohmse" actie de bal fraai in het doel deponeerde. Met nog twintig minuten op de klok gingen beide elftallen op jacht naar de winnende treffer. Beide ploegen kregen mogelijkheden maar een treffer leek er niet meer in te zetten. In de 93ste minuut was daar echter Dirk-Jan Tegel die de bal in het strafschopgebied kegelde en zijn inzet met het hoofd verlengd zag worden door Jeroen Harsevoort, die zo op de valreep voor de 2-1 zorgde en de broodnodige drie punten veilig stelde want voor de gasten was er nog amper tijd om iets terug te doen daar nog geen twee minuten later het laatste fluitsignaal klonk van de goed leidende scheidsrechter el Hajjaji.  Volgende week moet BFC aantreden uit tegen TOV.  Aftrap in Baarn is dan om 15.00 uur.