11 mei 2019 15:15

M. Kool

BFC 1 - asc Waterwijk 1 (1-2) 4-2

Opstelling: 21. Damian Ranzijn, 2. Dirk Jan Tegel, 3. Juriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Joeri Ebbelaar 6. Jelle Schouten, 7. Jelle v.d. Geest, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tijmen Ratsma, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 12. Felix Mispelblom, 15. Daan Wassili, 16. Zakaria Azzuzi, 1. Desmond Ording.

In de thuiswedstrijd tegen nummer drie asc Waterwijk heeft BFC zeer goede zaken gedaan door na negentig minuten als winnaar van het veld te stappen. Door deze overwinning klimt de ploeg van trainer Karel Knaap naar de vierde plek en heeft het met nog twee speelronden te gaan kans om zich voor het derde jaar op rij te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie. De Bussumers keken halverwege de wedstrijd nog tegen een achterstand aan maar lieten in het tweede bedrijf zien over een enorme dosis vechtlust te beschikken. BFC begon de wedstrijd zeer voortvarend want binnen vier minuten kwam het al op voorsprong door Jostein Ohm die na een splijtende pass van Dirk Jan Tegel doeltreffend wist uit te halen. Ondanks dat Waterwijk het beste van het spel had wist het zich geen enkele uitgespeelde kans te creëren en bleef BFC verdedigend simpel overeind. De beste mogelijkheden waren zelfs voor de Bussummers maar de zuiverheid ontbrak in de afronding. In de 41ste minuut wist Waterwijk op gelijke hoogte te komen. Het had hier echter wel de hulp van BFC doelman Ranzijn voor nodig die bij het uitverdedigen de bal in de voeten van de spits deed belanden. Deze wist wel raad met dit kadootje en schoof de bal simpel tegen de touwen. Op slag van rust kwamen de gasten op voorsprong door een vrije trap van zo'n 20 meter op fraaie wijze binnen te schieten.

BFC moest dus na de thee op jacht naar de gelijkmaker wat men dan ook met veel strijd en passie deed. De eerste grote mogelijkheid was er echter voor de gasten uit Almere maar wonderwel werd de inzet nog net voor de doellijn gekeerd.  Halverwege de tweede helft was het Dico Knevel die voor de gelijkmaker zorgde. De aanvoerder wist een afgeslagen bal met uiterste precisie via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Een kwartier voor tijd moesten de gasten na een tweede gele kaart voor één en dezelfde speler verder met 10 man. BFC rook zijn kans en voerde de druk op waarbij vooral het sterke spel op het middenveld van jo19-1 junior Jelle Schouten een lust voor het oog was.  Het kreeg ook de beste mogelijkheden maar het duurde tot twee minuten voor het eindsignaal eer het net gevonden werd. Het was Jostein Ohm die het gaatje vond en met een bekeken schot via de binnenkant van de paal BFC voor de tweede keer deze middag op voorsprong zette. De Bussummers wisten de marge in blessuretijd zelfs nog te vergroten door een goal van Zakarai Azzuzi.

Komende week staat de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie tegen de Meern op het programma en wordt er om 14.30 uur afgetrapt.