SJ Schram

Accommodatie

Onbekend

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw, 4. Daan Wassili, 5. Joeri Ebbelaar, 6. Jelle Schouten, 7. Jelle v.d. Geest, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tijmen Ratsma, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 12. Dirk-Jan Tegel, 14. Koen Beuker, 16. Zakaria Azzuzi, 17, Maxim Andriessen, 19. Jeroen Harsevoort, 21. Desmond Ording.

In de laatste reguliere competitiewedstrijd op eigen bodem heeft BFC zichzelf danig tekort gedaan door tegen vv de Meern niet verder te komen dan een remise. Hierdoor moeten de Bussummers volgende week nog vol aan de bak om een plek in de nacompetitie te bewerkstelligen. Geheel onnodig, daar de ploeg vooral in het tweede bedrijf een legio aantal mogelijkheden kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Voorafgaand aan de wedstrijd waren de belangen voor beide ploegen duidelijk, de gasten uit de Meern moesten winnen om nog kans te maken op plek vier en eventueel een plaats in de nacompetitie en BFC moest winnen om, bij gunstige uitslagen van de concurrentie, al zeker te zijn van eerder genoemd toetje. Beide ploegen probeerden dan ook vanaf minuut één de aanval te zoeken wat al binnen drie minuten een enorme kans opleverde voor de thuisploeg maar de trefzekere Jostein Ohm zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman van de gasten. Gedurende de eerste helft leek de Meern het beter van het spel te hebben zonder ook maar één uitgespeelde kans te krijgen want de Bussumse verdediging stond als een huis.
Het was vooral BFC wat de kansen kreeg via Jostein Ohm maar telkens stond de uitstekende doelman van de Meern op de juiste plek om de inzetten te kunnen keren. Na een half uur viel het eerste doelpunt te noteren echter viel deze voor de Bussummers aan de verkeerde kant. Een aanval over de linkerflank werd op knappe wijze buiten bereik van doelman Ranzijn tegen de touwen gekopt. Een enorme domper voor de thuisploeg die nu de achtervolging in moest gaan zetten. Op het moment dat men binnen al de thee aan het inschenken was wist Jelle Schouten met een splijtende pass Jostein Ohm te bereiken die dit keer met een diagonale schuiver de doelman wist te verschalken en BFC op gelijke hoogte schoot. Dit was bijna direct het laatste wapenfeit van de eerste helft.

In de tweede helft waren er aan Bussumse zijde wat wijzigingen met als doel meer grip te krijgen op de wedstrijd en vol voor de winst te gaan. De tweede helft was net vijf minuten bezig of de eerste de beste grote kans was er al voor BFC. Tijmen Ratsma kreeg de bal echter net niet goed onder controle en moest toezien hoe de uit zijn doel gekomen doelman van de Meern met gevaar voor eigen lijf en leden net eerder bij het ronde kleinood was dan de BFC-spits.  Gedurende de tweede helft kreeg BFC steeds meer grip op zijn tegenstander en leek de winnende treffer een kwestie van tijd. De ene na de andere mogelijkheid volgde elkaar in rap tempo op maar de doelman van de Meern bleek een enorme sta in de weg voor de Bussummers. Het was zo nu en dan een klein wonder dat BFC de bal niet over de doellijn van de gasten wist te krijgen. In de extra tijd leek het dan als nog goed te komen maar Jeroen Harsevoort kwam net een haardikte tekort om de bal in het doel te doen belanden. BFC bleef zo steken op een 1-1 eindstand en zal nu volgende week bij nummer drie van de ranglijst FC Almere moeten winnen om de nacompetitie voor promotie te halen. De Bussumse formatie heeft nu twee punten meer dan hun enige concurrent Waterwijk, die sowieso moet winnen bij de Meern om nog kans te maken op plaats vier. Het zal dan ook weer een spannende middag worden in Almere waar op sportpark de Marken om 14.30 uur wordt afgetrapt.
Het elftal kan natuurlijk alle steun gebruiken en hoopt op vele supporters langs de lijn.