2 - 2

2e klasse B

25 mei 2019 14:30

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw, 4. Daan Wassili, 5. Joeri Ebbelaar, 17. Jelle v.d. Geest, 7. Zakaria Azzuzi, 8. Koen Beuker, 9. Tijmen Ratsma, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. Wissels: 12. Dirk-Jan Tegel, 6. Maxim Andriessen, 19. Jeroen Harsevoort, 21. Desmond Ording.

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie is het BFC gelukt zich te plaatsen voor de play off wedstrijden met als inzet promotie naar de 1ste klasse.
In Almere, tegen de plaatselijke FC,  was op voorhand een overwinning nodig en mocht dat niet lukken dan moest concurrent Waterwijk winnen bij vv de Meern om de Bussumse formatie nog te achterhalen.
De ploeg van trainer Karel Knaap was er echter op gebrand om het zelf met een overwinning af te dwingen. Vanaf het beginsignaal was al snel duidelijk dat BFC deze middag niets, van het al voor de nacompetitie geplaatste FC Almere, kado zou krijgen en na een van beide zijde rommelige openingsfase was het in de achtste minuut raak. Het waren de gastheren die op voorsprong kwamen omdat BFC bij een hoekschop van de thuisploeg even niet goed stond op te letten. Na deze domper leek men aan Bussumse zijde even van slag maar gaandeweg de eerste helft vorderde kwam men wat beter in de wedstrijd en waren er ook mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. In de veertigste minuut wist FC Almere de voorsprong echter te verdubbelen. Het doelpunt was voor velen omstanders en spelers discutabel daar de bal door de doelpuntenmaker met de hand werd meegenomen en doeltreffend werd afgerond. Dit alles gebeurde echter buiten het gezichtsveld van de scheidsrechter zodat de goal ondanks hevige protesten werd goedgekeurd. Met een 2-0, achterstand leek BFC de kleedkamer te moeten opzoeken maar het was Jostein Ohm die nog voor het rustsignaal de marge wist te verkleinen.

De tweede helft moesten de Bussummers vol aan de bak om alsnog de drie punten in de wacht te slepen. De mouwen werden extra opgestroopt en al snel kreeg BFC grip op de wedstrijd. In de 52ste minuut werd de enorme inzet aan Bussumse zijde beloond en was het Jostein Ohm, na een splijtende pass van Tijmen Ratsma, die de gelijkmaker op het scorebord zette. BFC speelde vol op de winst en kreeg voldoende mogelijkheden om het verlossende winnende doelpunt tegen de touwen te schieten maar helaas stond de Almeerder doelman enige malen een treffer in de weg. Ook de gasten kregen nog een grote kans maar doelman Ranzijn hield met een knappe reflex zijn ploeg in de race. Een kleine tien minuten voor tijd kwam via verschillende kanalen door dat concurrent Waterwijk met 4-0 achterstond.
BFC verzuimde vlak voor tijd nog de volle winst te pakken zodat de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijke stand. Door het ruime verlies van Waterwijk was deze uitslag voldoende voor plaatsing in de nacompetitie.
Een uitzonderlijke goede prestatie door spelers en trainer die zich na de winterstop hebben opgewerkt van plek tien naar de vierde plaats.

Aanstaande zaterdag wordt er in de eerste ronde uit gespeeld tegen ZOB uit Zuidoost Beemster. Aftrap op sportpark Zuidooster is dan om 14.30 uur.