2e klasse B

16 maart 2019 14:00

FC de Bilt 1 - BFC 1 (3-0) 4-0

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Dirk Jan Tegel, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Dylan Horn, 6. Maxim Andriessen, 7. Felix Mispelblom, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tim Vrakking, 10, Jeroen Harsevoort, 11. Jostein Ohm. Wissels: 21. Desmond Ording, 12.Zakaria Azzuzi, 14. Joeri Ebbelaar, 17. Jelle v.d. Geest.

In de uitwedstrijd tegen koploper FC de Bilt is BFC tegen een ruime nederlaag aangelopen. Vanaf het eerste fluitsignaal was het al vrij snel duidelijk dat de Bussummers een lastige middag tegemoet zouden gaan. De gastheren uit De Bilt zette BFC direct onder druk en kregen een aantal mogelijkheden maar met veel kunst- en vliegwerk wist de verdediging en doelman Ranzijn de nul nog redelijk lang op het scorebord te houden. Het was voor BFC vooral een kwestie van tegenhouden want aanvallend wist men geen potten te breken daar het met de harde tegenwind amper op de helft van de tegenstander kwam. Het was dan ook geen wonder dat na ruim een half uur spelen FC de Bilt de score wist te openen.
Een voorzet vanaf de rechterkant werd op fraaie wijze tegen de touwen gekopt. Zeven minuten later werd deze voorsprong al verdubbeld toen wederom een aanval over de rechterkant doeltreffend kon worden afgerond. Het spel van BFC was te mager om maar enige aanspraak te kunnen maken op een aansluitingstreffer en of het nog niet genoeg was werd de schade op slag van rust nog erger en de 3-0 tegen de touwen geschoten.
De tweede 45 minuten leek BFC wat meer in de wedstrijd te komen en wist het enige kleine mogelijkheden te creëren maar een treffer leverde dit niet op. FC de Bilt was simpelweg op alle fronten de betere en het was dan ook niet verrassend dat de koploper makkelijk combinerend ook nog de 4-0 kon maken. Heel veel viel er na deze vierde goal niet meer te beleven en aan Bussumse zijde was men blij dat de 90 minuten erop zaten.

Komende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Odysseus'91 op het programma. Een wedstrijd waar de drie punten zeker in eigen huis gehouden moeten worden om zo weg te blijven van de onderste drie plaatsen.