Accommodatie

Onbekend

JSV Nieuwegein 1 - BFC 1 (0-0) 1-0

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Dirk Jan Tegel, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Felix Mispelblom, 7. Maxim Andriessen, 8. Julian v.d. Lek, 9. Jeroen Harsevoort, 10. Dico Knevel, 11. Jostein Ohm. 17. Daan Wassili Wissels: 12. Zakaria Azzuzi, 14. Jakob Wolvius, 15. Thijmen Ratsma, 21. Desmond Ording.

In de uitwedstrijd tegen JSV Nieuwegein heeft het vlaggenschip van BFC niet weten te overtuigen en werd het na 90 minuten puntloos huiswaarts gestuurd. De Bussummers die de laatste weken aardig bezig leken met drie competitieoverwinningen op rij hadden zeker niet de juiste vorm mee uit Bussum genomen en kwamen maar moeizaam tot een beetje uitgespeelde aanval. Ook de gastheren uit Nieuwegein wisten aanvallend geen potten te breken zodat het publiek een schouwspel voorgeschoteld kreeg wat veelal pijn deed aan de ogen. Beide ploegen grossierden in balverlies en leken eerder met een spelletje bezig te zijn van wie weet de bal het meest naar de verkeerde kleur te spelen. De eerste 45 minuten gebeurde er amper iets noemenswaardigs en het was dan ook niet verwonderlijk dat deze eindigde in de welbekende brilstand.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld maar bleek een volledig onterechte rode kaart in de 64ste minuut voor Daan Wassili (2x geel binnen 10 minuten) het kantelpunt in de wedstrijd. Met een man meer kwam de thuisploeg wat meer op de helft van BFC en kreeg het ook wat kleine mogelijkheden maar BFC wist met een man minder het doel schoon te houden. Aanvallend bleef het aan Bussumse zijde te pover om ook maar enigszins aanspraak te maken op een doelpunt. Op het moment dat velen zich al verzoende met een bloedeloos gelijkspel werd een communicatiefoutje aan Bussumse zijde drie minuten voor het eindsignaal genadeloos afgestraft en stond de ploeg met 1-0 achter. In de korte resterende tijd kreeg BFC nog een paar vrije trappen rond het 16 meter gebied van de gastheren. Met de moed der wanhoop werd de bal zo'n driemaal toe het vijandelijke 16 metergebied ingepompt om zo te hopen op nog een gelijkmaker. Koen Beuker was nog het dichtst bij maar zijn kopbal in blessuretijd ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Volgende week staat op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen nummer drie Veensche Boys op het programma een wedstrijd waar weer drie broodnodige punten te verdienen zijn.