2e klasse B

6 april 2019 15:00

Delta Sport 1 - BFC 1 (2-0) 3-1

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Dirk Jan Tegel. 3. Juriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Joerie Ebbelaar, 6. Maxim Andriessen, 7. Zakaria Azzuzi, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tim Vrakking, 10. Jelle v.d. Geest, 11. Jostein Ohm. Wissels: 12. Dylan Horn, 14. Dico Knevel, 15. Felix Mispelblom, 21. Damian Koperdraad.

BFC 1 heeft zichzelf in de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat FC Delta  Sports'95 tekort gedaan en vergeten een punt uit Houten mee te nemen. De ploeg van trainer Karel Knaap had een minuut of tien nodig om in de wedstrijd te komen maar was na deze openingsfase zeker niet de mindere. Waar Delta Sports wat makkelijker leek te voetballen wist het zich amper kansen te creëren. Het was BFC wat de betere mogelijkheden kreeg maar in de afwerking niet scherp genoeg was. Toch was het Delta Sports wat na een half uur op voorsprong kwam. Een slippertje in de Bussumse verdediging werd binnen de beruchte lijnen op onregelmentaire wijze gecorrigeerd waardoor de bal op de stip terecht kwam. Delta Sports wist dankbaar gebruik te maken van dit buitenkansje en schoot de bal feilloos binnen. Tien minuten later leek BFC alweer op gelijke hoogte te komen maar de inzet van Jostein Ohm, na een knappe individuele actie, spatte uiteen op de kruising. In de allerlaatste minuut van de eerste helft mocht de thuisploeg nog een hoekschop nemen welke vrijwel ongehinderd binnen gekopt werd en een 2-0 ruststand betekende.

Voor de tweede helft waren de mouwen bij BFC nog eens extra opgestroopt om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Met kunst en vliegwerk wist Delta Sport een zestal hoekschoppen achter elkaar te overleven en zag Jelle v.d. Geest een inzet met het hoofd rakelings het doel missen. In de 68ste minuut was het Julian v.d. Lek die op de juiste plek stond om de marge te verkleinen. De Bussumers roken hun kans op meer maar vergaten daarbij scherp genoeg te verdedigen. Drie minuten na de aansluitingstreffer mocht Delta Sports frank en vrij over de rechterkant aanvallen. De voorzet die daaruit volgde werd van richting veranderd maar kwam voor BFC voor de verkeerde voet terecht wat de 3-1 betekende.  Met nog een kleine 20 minuten op de klok probeerde de Bussumse formatie nog wat terug te doen maar het kwam niet verder dan een inzet op de paal van Julian v.d. Lek zodat in de einduitslag niets meer veranderde.

Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen TOV op het programma. Op eigen veld kan de ploeg met een overwinning een goede stap zetten naar nog een jaar in de tweede klasse. Men hoopt dan ook op veel support en steun langs de lijn. Aanvang wedstrijd is 15.00 uur.