13 april 2019 15:00

P.Beudeker

BFC 1 - TOV 1 (2-1) 2-1

Opstelling: 1. Damian Ranzijn, 2. Dirk Jan Tegel, 3. Dylan Horn, 4. Koen Beuker, 5. Joeri Ebbelaar, 6. Maxim Andriessen, 7. Felix Mispelblom, 8. Julian v.d. Lek,  9. Jeroen Harsevoort, 17. Jelle v.d. Geest, 11. Jostein Ohm. Wisselspelers: 10. Dico Knevel, 12. Zakaria Azzuzi, 14. Thijmen Ratsma, 21. Desmond Ording,

In een rechtstreeks duel met degradatiekandidaat TOV heeft BFC 1 goede zaken gedaan door na 90 minuten met een 2-1 overwinning van het veld te stappen. De Bussummers begonnen de wedstrijd zeer voortvarend want de eerste de beste aanval leverde al direct een doelpunt op. Het was Jostein Ohm die vanaf links een perfecte voorzet afleverde die door Jelle v.d. Geest werd doorgekopt en door de vrijstaande Jeroen Harsevoort buiten bereik van de Baarnse doelman werd binnengeknikt. De gasten uit Baarn werden door de vroege achterstand gedwongen de verdedigende stellingen te verlaten en de aanval te zoeken. Dit lukte ze maar ten dele zonder tot uitgesproken grote kansen te komen. Halverwege de eerste helft werden de bezoekers echter door BFC in het zadel geholpen. De Bussumse verdediging was net iets te nonchalant met het uitverdedigen en verloor onnodig de bal wat direct de gelijkmaker tot gevolg had. De Baarnse formatie leek zelfs tien minuten later op voorsprong te komen maar middenvelder Maxim Andriessen wist met een knappe ingreep een doelpunt te voorkomen. De middenvelder werd tijdens deze verdedigende actie echter dusdanig geraakt door een tegenstander waardoor hij zich noodgedwongen moest laten vervangen. In de veertigste minuut was het BFC wat nog voor de rust op voorsprong kwam. Een perfect genomen vrije trap van Dico Knevel werd door een geheel vrijstaande Jeroen Harsevoort tegen de touwen gekopt. Dit bleek aan beide zijde het laatste wapenfeit van de eerste helft zodat met een 2-1 tussenstand de thee kon worden opgezocht.

De tweede 45 minuten werd er een waar vooral strijd de boventoon voerde. Voetballend was het niet fraai maar spannend bleef het tot het laatste fluitsignaal. Dit was vooral te danken aan BFC wat voldoende mogelijkheden kreeg om de wedstrijd in het slot te gooien maar te slordig was in de eindpass en afwerking. TOV probeerde met de moed der wanhoop de aanval te zoeken maar dit leverde geen uitgespeelde kansen op. Na negentig minuten bleek de bereikte ruststand ook de eindstand en kon BFC met een tevreden gezicht richting de kleedkamer.

Door deze zege kunnen de mannen van trainer  Karel Knaap zich nagenoeg veilig wanen daar men verwacht dat de voorsprong van 9 punten op de onderste plekken, die nacompetitie voor degradatie zou betekenen, met nog vier wedstrijden te gaan voldoende is. Het kan zelfs in de resterende vier wedstrijden nog naar boven kijken en proberen een plaats te bemachtigen in de top vier. Hiervoor is dan volgende week wel een zege nodig bij sv Lopik, een ploeg die ook nog volop bezig is om zich veilig te spelen en er op gebrand zal zijn de drie punten in eigen huis te houden.

Aftrap op het sportpark aan de Roelofweg Zuid te Lopik is dan om 14.30 uur.