Enerverende tweede helft levert BFC één punt op

Accommodatie

Onbekend

BFC 1 - vv Benschop 1 (0-0) 3-3

Opstelling: 21. Damian Ranzijn, 2. Felix Mispelblom, 3. Jurriën Blaauw, 4. Koen Beuker, 5. Dylan Horn, 6. Dirk Jan Tegel, 7. Zakaria Azzuzi, 8. Julian v.d. Lek, 9. Tim Vrakking, 10, Jeroen Harsevoort, 11. Jostein Ohm. Wissels: 1. Desmond Ording, 12.Dico Knevel, 14. Joeri Ebbelaar, 16. Niels Posthuma.

BFC heeft aan de thuiswedstrijd met vv Benschop één punt overgehouden. Na een eerste helft waarin het maar geen echte wedstrijd wilde worden kregen de toeschouwers in het tweede bedrijf een waar spektakel voorgeschoteld.In de eerste helft was de thuisploeg op vele fronten de mindere, de gasten waren vooral fysiek de bovenliggende partij maar voetbalde ook wat makkelijker dan BFC. Ondanks het vele balbezit aan de zijde van Benschop leverde dit geen enorme kansen op, de beste mogelijkheden waren zelfs voor BFC maar ook de gastheren wisten niet tot scoren te komen zodat de ruststand op 0-0 bleef steken.
In de tweede helft leken de gasten al snel op voorsprong te komen maar een schijnbaar niet te missen kans verdween aan de verkeerde kant van de paal over de zijlijn. BFC begon steeds beter in de wedstrijd te komen en kreeg ook steeds meer mogelijkheden. Na een uur kwam het op voorsprong toen Jeroen Harsevoort attent reageerde en na een hoekschop, die de doelman van Benschop niet onder controle kon krijgen, de bal in de rebound tegen de touwen wist te werken. Lang konden de Bussummers niet van de voorsprong genieten want terwijl het nog met de armen omhoog stond van het juichen lag de bal al aan Bussumse zijde, na een ongelukkige handsbal, op de elfmeterstip. Dit presentje aan de gasten werd koelbloedig uitgepakt waardoor de stand binnen een minuut alweer gelijk was.
In de eerste de beste tegenaanval van BFC was het Felix Mispelblom die de bal hard en laag voorzette en wederom stond Jeroen Harsevoort op de juiste plek om het ronde kleinood binnen te schieten en zo BFC in korte tijd weer op voorsprong te zetten. Benschop moest in de achtervolging en zocht dan ook volop de aanval. Hierdoor kregen de Bussummers meer ruimte en de gelegenheid om de voorsprong uit te bouwen wat helaas niet lukte.
In de 72ste minuut werd het echter weer gelijk doordat een inzet van Benschop ongelukkig door Koen Beuker van richting werd veranderd en achter Damian Ranzijn tegen de touwen plofte.  In de resterende tijd golfde het spel heen en weer en waren er voor beide ploegen genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Zo zagen de toeschouwers een omhaal van Jeroen Harsevoort nog net voor de doellijn gekeerd worden en inzetten van Jostein Ohm en de sterk invallende junior Niels Posthuma rakelings langs de verkeerde kant van de paal gaan of worden gekeerd door de doelman. Met nog twee minuten op de klok was het BFC dat na een vermeende handsbal een strafschop mocht nemen. Het was topscorer Jostein Ohm die de bal feilloos binnen schoot en BFC zo naar de overwinning leek te schieten. Maar helaas ook nu was de vreugde van korte duur want in de eerste de beste tegenaanval wist BFC de bal niet voldoende weg te werken en kreeg de vrijstaande spits alle gelegenheid om alsnog de gelijkmaker tegen de touwen te schieten. In de korte resterende tijd waren er aan beide kanten nog mogelijkheden maar bleef het na een boeiende en enerverende tweede helft bij 3-3. Voor de neutrale toeschouwer een juiste uitslag.

Komende zaterdag staat voor BFC de zware uitwedstrijd bij koploper FC de Bilt op het programma en mogen de mannen van trainer Knaap proberen om daar de punten weg te kapen.