8 december 2018 14:15

Zeeburgia JO 13-2007-1  -  BFC JO13-2007-1  Uitslag 2-2 (Kenzo, Sam)

8 december 2018

(Marc, Auke, Mika, Nassir, Vincent, Imran, Timothy, Finn, Sophie, Jasper (c), Safouane, Sam, Milan, Kenzo)

Op de open velden van Zeeburgia, zonder beschutting, spelen we vandaag onze laatste competitie wedstrijd voor de winterstop. SDZ wist eerder vandaag te winnen van Reiger Boys en stelde daarmee het winterkampioenschap veilig. BFC feliciteert SDZ.

De tweede plaats voor Sophie en de jongens staat daarmee vast. Daarmee is overigens niet gezegd, dat de wedstrijd tegen Zeeburgia er niet toe doet. Beide ploegen staan op het veld met de duidelijk wil te winnen. BFC wint niet vaak van Zeeburgia en Zeeburgia vierde het gelijkspel vandaag als ware het een overwinning.

Met de geblesseerde Sophie, in het gips en op krukken, verzamelen we om half twee in de kleedkamers van het groots opgezette clubhuis van Zeeburgia. Harold geeft nog wat laatste instructies en loopt de prestaties van het team van de eerste seizoenshelft nog eens door. Conclusie: een tweede plek in deze zware competitie is een prestatie van klasse. De inzet van deze jonge groep is goed en er heerst een goede sfeer onderling.

De jeugdige scheidsrechter neemt voorafgaande aan de wedstrijd de spelerspassen nog even door met beide teams. BFC wordt langs de lijn opgesteld en bij het afroepen van de naam mag de genoemde speler een stap voorwaarts doen. Sophie mag blijven zitten. De scheidsrechter keurt de passen goed.

Wij spelen met Marc op doel, Auke, Vincent, Imran en Timothy in de achterhoede, Nassir schuift een linie naar voren en speelt samen met Jasper en Mika op het middenveld. Milan, Safouane en Sam vormen gedrieën de voorhoede. Finn en Kenzo nemen naast Sophie plaats op de bank.

Op het veld valt met name de stevige wind op. Ook valt de trouwe BFC supportersschare op. Ook zij trotseren de wind, waar de enorme raampartij van het clubhuis er aantrekkelijk uitziet. Ook onze supportersschare mag delen in de eerder aan de spelers gegeven complimenten. Ook hun trouwe aanhang is een prestatie van klasse en geeft vertrouwen op wat nog komen gaat.

Zeeburgia speelt de eerste helft met wind mee. BFC heeft moeite om onder de druk van Zeeburgia uit te voetballen. Bijna iedere zone wordt dubbel bezet. Dat vereist dat de eerste balaanname goed is om je actie te kunnen maken. Mede door de stevige bries en daardoor dwarrelende ballen is dat niet altijd goed mogelijk. Het spel is zeker de eerste twintig minuten dan ook voor Zeeburgia. Dat resulteert in de vijftiende minuut tot de 1-0. Een corner voor Zeeburgia valt op de rand van het strafschopgebied en wordt vanaf daar bij de eerste paal ingebracht. De vrijstaande Zeeburgiaan heeft de bal voor het intikken. BFC claimt nog dat Marc werd weggetrokken door een van de aanvallers van Zeeburgia, maar de scheidsrechter vond dat BFC dat dan maar eerder had moeten zeggen. Hij had al naar de middenstip gewezen. De laatste 10 minuten van de eerste helft begint BFC beter te voetballen en dat leidt tot enkele kansen, maar de gelijkmaker blijft nog uit.

Met een  1-0 achterstand wacht de warmte van de kleedkamer. Auke heeft last van zijn achilleshiel en wordt gewisseld voor Finn. Kenzo vervangt Milan.

In de wetenschap dat het voordeel van de wind nu aan onze kant is, wordt de tweede helft met vertrouwen tegemoet gezien. En dat blijkt niet onterecht te zijn. Al na 7 minuten in de tweede helft brengt Kenzo op aangeven van Sam de stand op 1-1. BFC zet de goede lijn van de laatste 10 minuten van de eerste helft voort, met goed voetbal en gevaarlijke aanvallen. Kenzo dribbelt zich in grote vaart langs een paar verdedigers van Zeeburgia en trekt de bal van de achterlijn prachtig voor op de inkomende Safouane, die de bal voor het intikken heeft. 1-2.

Terwijl de jongens juichen en zich opmaken voor de spelhervatting vanaf de middenstip gebeurt het. De wind krijgt vat op de arm van de grensrechter en tegen zijn wil, maar niet te voorkomen, wordt zijn vlag wapperend de hoogte in gebracht. De scheidsrechter, niet wetende dat de wind de oorzaak van het gewapper is, denkt dat de grensrechter vlagt voor buitenspel en keurt het doelpunt van BFC af. Wat een wonderlijke situatie, maar BFC heeft ermee te leven en draagt deze beslissing met klasse. Geen onvertogen woord valt en BFC pakt de draad weer goed op.

Luttele minuten later valt dan toch de 1-2, doordat Sam zich tussen twee Zeeburgianen goed vrij speelt en de bal alsnog binnenschiet. Het arbitraal duo ziet hier geen probleem in en de voorsprong is een feit.

Zeeburgia laat zich door deze achterstand echter niet uit het veld slaan en blijft de aanval zoeken. Marc moet nog goed reddend optreden in een één op één situatie, maar krijgt vlak voor tijd op een afstandsschot van Zeeburgia zijn vuist net niet voldoende tegen de bal en kan de 2-2 daarmee niet voorkomen. Een gelijkspel tegen Zeeburgia uit is geen slecht resultaat, maar er blijft toch iets knagen. Het zij zo.

Volgende week wacht ons de volgende bekerronde tegen onze vrienden van Victoria. We kennen hen al vanaf de jongste jeugd en speelden menig bevlogen potje voetbal tegen hen. Ook nu dus weer: meemaken en daarbij zijn.