1e klasse 4

24 november 2018 10:00

SDO JO14-1 - BFC JO14-2  4-1 (2-1)
Floris

Derby's zijn altijd leuk en geven de wedstrijd een extra lading. In de aanloop naar de wedstrijd worden er op de diverse scholen in de omgeving speldenprikken uitgedeeld waarbij er toespelingen op de uitslag worden gedaan. En om dan als verliezer op maandag naar school te gaan is wel een dingetje.
Van te voren hoefde dan ook niemand op scherp gezet te worden, verliezen was geen optie. Met, voor het eerst, een bank vol werd dan ook vol goed moed begonnen aan de wedstrijd. Het werd al snel duidelijk dat SDO in alle opzichten meer en betere stappen hadden gemaakt dan wij. Over het hele veld werden we afgetroefd op inzet en instelling. Tel daar nog een handvol goede voetballers bij op en het feest was compleet, voor SDO dan. Op een knappe manier hield Roan, hier en daar geholpen door de paal, ons nog in de wedstrijd tot aan de 25-ste minuut. Bij 1 van onze spaarzame aanvallen werd de bal tegen Floris aangeschoten waardoor de bal in het doel belandde. Geheel tegen de verhoudingen in kwamen we op voorsprong, zou dit dan weer 1 van die wonderlijke wedstrijden worden? Helaas, niets is minder waar. Nog voor rust maakte SDO gelijk en kwam zelfs op voorsprong.
In de rust gesproken over het gebrek aan beleving, de wil om duels te winnen. De SDO-ers werd geen strobreed in de weg gelegd en krgen alle ruimte om lekker te voetballen. Al snel werd duidelijk dat de meerderheid van de jongens de handdoek had geworpen, tegen dit SDO waren ze niet opgewassen. Het was wederom aan Roan, en paal/lat/Milan, te danken dat de uitslag niet groter werd dan de 4-1 die uiteindelijk op het bord stond. Er blijft weinig anders over dan de rug te rechten, ergens een blik motivatie en instelling vinden en weer vrolijk verder gaan. En natuurlijk zijn er ook lichtpuntjes. Voor het eerst met de volledige groep, al was daar na 20 minuten weinig meer van over. En de rentree van Sid die na wekenlang blessureleed zijn eerste minuten weer gemaakt heeft. Volgende week speen we speciaal voor de vroeg vogels om 08:30 thuis. U bent van harte welkom.