Ontwikkelingen in de onderbouw - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ontwikkelingen in de onderbouw

Ontwikkelingen in de onderbouw

24 augustus 2022 14:45


Het seizoen is voor enkele teams weer begonnen en de komende dagen verwelkomen we alle vakantiegangers weer op ons sportpark.

Welkom terug allemaal!

Mijn naam is Awi, nu ik een aantal jaar hoofd opleiding onderbouw ben, leek het me leuk zo nu en dan een stukje op onze website te zetten. In onderstaand bericht lees je onder meer over:

- Refresh trainingen woensdag
- Ouders die trainingen (willen) geven
- Opleidingsteams en selectieteams
- Fysiotherapeut en sprinttrainer (voor iedere BFC-er)

Een aantal teams is weer begonnen met trainen. Over een paar dagen zijn alle trainers terug van vakantie en beginnen ook alle andere teams met trainen. 

Heel leuk om te weten is dat we druk bezig zijn met stappen te zetten voor al onze voetballers. Zo willen we het enthousiasme om te helpen die we van ouders zien bij de selectieteams ook bij de andere teams aanwakkeren. Dat lukt al een beetje, er zijn namelijk een hele hoop ouders die zich hebben opgegeven om trainer te worden van een team op de woensdagmiddag. Top voor de spelers en helemaal fantastisch dat deze ouders zich willen inzetten! Ik krijg er een enorm clubgevoel van. Alles op onze club valt en staat met de mensen die zich liefdevol inzetten voor de club.

De woensdagmiddagtrainingen krijgen een refresh. We hebben als vereniging veel geleerd van de afgelopen jaren en willen nu weer een stapje zetten.

Onder leiding van coördinatoren Liset (veld 2, wolven, kabouters, pupillen) en Sam (O8 t/m O12), geassisteerd door 4 stagiaires, zullen we de spelers nog meer structuur bieden in de maandelijkse thema's die wij trainen. Iedere maand staat veld 3 vol met verschillende oefeningen van één thema die de spelers een maand lang oefenen. Denk bijvoorbeeld aan het thema dribbelen, waar de spelers iedere week in worden uitgedaagd met beide benen en diverse delen van de voet te dribbelen. Hoe zal dit gaan na een maand lang in verschillende soorten oefeningen trainen? Wij zijn erg benieuwd! Lange termijn stappen!

Veld 2 is voor de spelers die nog te jong zijn om competitie te spelen. Zij zullen op een speelse wijze leren scoren en dribbelen. Met enthousiaste en jeugdige trainers maken we onze kleinsten klaar voor de knvb competitie.

L
iset weet hier wel raad mee!

Graag willen we ouders -net als bij vele andere clubs- aanmoedigen om training te geven aan het team van hun kind. Zo hebben we veld 3 van de woensdagmiddag een uurtje verlengd. De O11 en O12 trainen nu van 17:30 tot 18:30, dit bleek uit onderzoek een geschikter tijdstip te zijn voor ouders die training willen geven. De oefeningen worden bedacht en uitgezet door de coördinatoren en de ballen liggen klaar. Ben jij enthousiast om de spelers verder te helpen? Stuur mij dan een mailtje!

De opleidingsteams gaan ook een mooie stap maken. Zij gaan weer iedere maandag meetrainen met de selectieteams en op woensdag trainen deze teams samen op veld 1b. De opleidingsteams bestaan voornamelijk uit spelers die vanuit de niet selectieteams gehaald zijn om samen met gelijkgestemden uitdagendere wedstrijden te spelen. Veel spelers maken na een tijdje de stap vanuit de opleidingsteams naar de selectieteams. Je kunt een opleidingsteam dus zien als een team dat geen selectie is, maar kwalitatief zulke leuke spelers heeft dat we ze ook graag bij elkaar willen hebben en aan het selectievoetbal willen laten ruiken. Het niveau van onze opleidingsteams wordt steeds hoger. Je ziet dat de teams minimaal net zo goed zijn als eerste teams uit de regio. Wat een talent hebben we!

De O13 is door de KNVB toegelaten tot de competitie voor betaald voetbal clubs. Mede dankzij onze status als Regionale Jeugdopleiding en de prestaties van onze teams kon de KNVB er niet omheen ons toe te laten tot deze besloten competitie. Een mooie erkenning voor de stappen die wij maken met de gehele club.

Vanaf komend seizoen zijn er voor alle spelers een fysio en een sprinttrainer aanwezig op de club.

De fysio is iedere maandag- en dinsdagavond op de club. Loop maandag of dinsdag gerust binnen in de EHBO kamer (de 2e deur rechts wanneer je naar de kleedkamers gaat). De fysio kan je natuurlijk ook preventief helpen.

De sprinttrainer is iedere laatste woensdag van de maand van 18:45 tot 19:45 aanwezig in de pupillenbak. Sprint bij Anne Johan binnen en werk aan je sprintsnelheid. Zowel de fysio als de sprinttrainer zijn deze spreekuren gratis voor alle BFC-ers. Maak er dus absoluut gebruik van, ongeacht in welk team je speelt en hoe oud je bent.

Ok, dit was 'm dan voor nu.

Iedereen een heel fijn seizoen gewenst, we zien elkaar langs de lijn!

IMG_20220331_151224.jpg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!