Grondlegger BFC meidenvoetbal André Peters neemt afscheid - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Grondlegger BFC meidenvoetbal André Peters neemt afscheid

Grondlegger BFC meidenvoetbal André Peters neemt afscheid

8 juli 2022 13:45


Zo aan het einde van het seizoen verwelkomen we nieuwe vrijwilligers en nemen we afscheid van hen die uitdagingen buiten BFC hebben gevonden. Dat doen we vaak in kleine kring, maar soms zit daar iemand bij die een groter podium verdient.

André Peters neemt na 16 jaar afscheid van BFC en heeft een indrukwekkend BFC-cv. 

André is één van de grondleggers van het zeer succesvolle meidenvoetbal bij BFC. In deze periode groeide BFC van een enkel meidenteam naar een volwaardige meidenafdeling met voor alle leeftijden en kwaliteiten een voetbalteam. Dat vraagt volharding, een mooi netwerk, het werven met meisjes door het opzetten van vele vriendinnendagen en schoolvoetbaltrainingen en het opleiden van vele trainers. André zette een stevige meidenvoetbalorganisatie neer met een mooi voetbalbeleid, richtte de meidencommissie op en zocht op allerlei manieren de samenwerking. De laatste jaren leverde André een bijdrage aan soepele samenwerking met de jongensafdeling van BFC, waardoor talentvolle meiden tegenwoordig steeds vaker mee trainen en –spelen in een jongensteam om zo te blijven groeien. Hij werkte ook lange tijd nauw samen met Harm Greving van Ajax aan de persoonlijke ontwikkeling van speelsters. En passant deed hij veel andere werkzaamheden bij BFC die op zijn pad kwamen: van veiligheidskwesties  tot diverse toernooien.  Samen met zijn dochter heeft hij een sponsorbord van  Dans- en balletschool Cabriole in de bak. Aan alle kanten draagt André zijn steentje bij!


Naast al deze indrukwekkende werkzaamheden is André ook al die jaren trainer geweest van de meidenteams. In zijn 16-jarige carrière als trainer was hij zeer succesvol, haalde de beste voebalskills uit elk meisje  en bracht hij vele meidenteams tot een kampioenschap: tweemaal zelfs tot de finale van de beker.


Het mag duidelijk zijn: met het vertrek André verliest BFC een groots ambassadeur van het meidenvoetbal. Mede dankzij hem zit het meidenvoetbal stevig in het zadel en is het toekomstbestendig, zeker met de nauwe huidige samenwerking met ons Technisch Hart Overleg (THO). Vanuit de blubber achterin op het toenmalige grasveld 4 heeft hij de voetballende meiden een podium gegeven. André kiest nu voor een welverdiende voetbal-sabbatical en wie weet treffen we hem over een tijdje weer op onze grasmat. 


Dankjewel André, voor al je werk, inzet en enthousiasme, zeker namens al die voetbalmeiden!

Andre.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!