Fizeaustraat 10
1097SC
AMSTERDAM
tel. 020-6924161

Na vorige week een al uitwedstrijd te hebben gehad stond ook deze week weer een uitwedstrijd op het programma. Dit weekend mocht onze JO12-3 aantreden tegen de JO12-1 van AFC TABA.

BFC JO12-3 draait op dit moment mee in de middenmoot van de competitie. Het spel is met vlagen heel goed maar we zakken ook nog wel eens door de ondergrens heen en dan met name in het omschakelen. De uitslagen lopen uiteen van een monsterscore van 14-0 tot aan geflatteerd 1-7 verlies. De bal rolt letterlijk alle kanten op…

Maar ook tegen TABA gaan wij proberen wij ons vast te houden aan het goede spel wat wij met vlagen spelen.
Enfin, de bal rolt en de wedstrijd is onderweg. BFC komt goed uit de startblokken en is eigenlijk de bovenliggende partij. Helaas komt TABA op voorsprong door de, of het eigenlijk het ontbreken daarvan, omschakeling; 1-0! Maar BFC toon veerkracht en binnen luttele minuten na de tegengoal zien we daar weer een glimp van het mooie  spel; Het gaat over 4 schijven en we spelen de verdediging van TABA uit elkaar en schieten de 1-1 tegen de touwen! Dat is teven de ruststand na het 1e kwart.

Het tweede kwart speelt BFC zijn eigen spel. Ook nu zijn we de bovenliggende partij maar scoren wij ons kansen niet. En daarmee tarten wij de eeuwenoude voetbalwet; Als je zelf de kansen niet maakt dan krijg je de goal tegen om je oren! En niets blijkt minder waar, TABA profiteert van het slordige BFC. Echt doorkomen doen ze niet maar een verdwaald afstandsschot en een mislukte voorzet zorgen er toch voor dat TABA met rust 3-1 voorstaat. We maken het onszelf onnodig moeilijk!!

Onze toppers hebben een oppepper nodig en die krijgen ze ook van onze coaches. Koppies op en kort erop is het devies en de balt rolt  al snel weer voor het 3e kwart. BFC maakt duidelijk dat ze het hebben begrepen en zit er kort op, TABA komt er niet aan te pas en BFC creëert zijn kansen. Gelukkig in de afronding zijn we echter niet. Ook hebben we geen geluk met de arbitrage, 2 strafschoppen worden niet gegeven en zoals we dan politiek correct zeggen; Alle 50/50 beslissingen vallen niet onze kant op. Maar geluk dwing je af zeggen we dan dus het is een kwestie van tijd. En niets blijkt minder waar wanneer al snel volgt onze aansluitingstreffer volgt. Meteen daarna koppen we ook de gelijkmaker binnen en daarmee zien we weer wat Schwung in het team groeien. 3-3 is de stand bij einde van het 3e kwartje.

Het 4e kwartje is een kwart waarin BFC echt voetbalt om te winnen. TABA kan het niet meer belopen en de overtredingen nemen toe. Het lijkt steeds meer op een schoffelpartij maar BFC accepteert en blijft zoeken naar dat winnende doelpunt. Tot overmaat van ramp fluit de scheidsrechter niet bij een overtreding op het  middenveld waarbij onze middenvelder getorpedeerd wordt en laat vervolgens doorspelen met een hoekschop waarbij de 4-3 voor TABA valt. Het vuur spuwt, geheel terecht, uit de ogen van de spelers en sommige ouders. Gelukkig weet BFC de boosheid om te zetten in energie. Met nog 5 minuten op de klok is het vertragen bij TABA begonnen maar onze toppers laten zich niet gek maken. Met nog een minuut op de klok komt BFC gevaarlijk door over links, combineert door zoals wij dat zo goed kunnen  en komt in schietpositie. Scoren met meer overtuiging kan niet, de bal wordt bijna door het net heen gejaagd en BFC sleept hiermee, geheel terecht overigens, een punt uit het vuur.

Hadden we meer verdiend? Zeker! Mentale weerbaarheid ondanks dat het niet altijd even eerlijk was; CHECK!
Geen winst maar al met al wel weer een mooi ochtendje BFC JO12-3! Trots op dit team!

Fijn weekend, en hopelijk zien we u snel weer langs de lijn om dit team aan te moedigen!!