Mannen KNVB beker Amateurs 4e ronde Groep 1 4e ronde

Spitsbergenweg 52
3902HL
VEENENDAAL
tel. 0318-511041

In de vierde ronde van de districtsbeker heeft BFC 1 zich in Veenendaal niet weten te plaatsten bij de laatste zestien. Na een 1-1 gelijke stand in de reguliere speeltijd moesten strafschoppen de beslissing brengen iets waarin VRC koelbloediger bleek dan de Bussummers. BFC, dat noodgedwongen met een op vele plaatsen gewijzigd  basiselftal aan de start verscheen met daarin de debuterende 18 jarige Daeshon Molly, startte zeer voortvarend aan de wedstrijd.  In de tweede minuut was het Jostein Ohm die een assist van Lars van Huisstede op wonderschone wijze doeltreffend afrondde en BFC in de tweede minuut al op voorsprong zette. De Bussumse gasten verzuimden zelfs om nog geen twee minuten later al de tweede tegen de touwen te schieten.  De openingsfase  van de wedstrijd was zo duidelijk voor BFC en er leek dan ook de eerste twintig minuten geen vuiltje aan de lucht. Echter gaandeweg het eerste bedrijf kreeg de thuisploeg meer grip op het spel van de gasten. BFC vergat steeds vaker te voetballen en koos met de harde wind tegen te vaak voor de lange bal, die veelal niet aankwam bij degene waarvoor die bedoeld was. VRC kreeg wat mogelijkheden en het was dan ook zeker niet gek dat het in de 32ste minuut door een rake kopbal langszij kwam. Hoewel het voetbal niet hoogstaand was vielen er aan beide zijde diverse mogelijkheden te noteren waardoor het zeker een vermakelijke eerste helft werd. Voor de theepauze werd er echter niet meer gescoord zodat de rust met een gelijke tussenstand werd bereikt.

Het tweede bedrijf had VRC  wat vaker de bal, leek daardoor ook wat beter in de wedstrijd te zitten maar wist het amper een gaatje te vinden in de hechte defensie van de Bussummers waardoor grote mogelijkheden uitbleven. De echte grote kansen waren voor BFC die nu met de wind in de rug en de aanwezige snelheid zeker vier honderd procent kansen wisten te creëren maar in de afronding of de doelman op hun weg vond of net even een verkeerde keuze maakte. De thuisploeg bleek een stugge tegenstander voor het hardwerkende BFC wat er vooral in de slotfase nog een offensief uit trachten te persen echter zonder enig resultaat. Gescoord werd er dus in het tweede bedrijf niet waardoor er na 90 minuten en een gelijke eindstand vanaf de strafschopstip een beslissing moest gaan komen. Heel even leek BFC in het voordeel toen doelman Ording op de derde strafschop van de thuisploeg een juist antwoord wist te vinden en de bal knap uit zijn doel ranselde. Helaas had zijn collega uit Veenendaal ook een passend antwoord op BFC zijn vijfde en beslissende strafschop waardoor de serie nog even werd verlengd. Ondanks dat vele strafschoppen onberispelijk binnen werden geschoten was de negende van BFC zijde een prooi voor de doelman van VRC waardoor er voor BFC een eind kwam aan het bekertoernooi. Komende week wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen asc Waterwijk. In Almere zal men alle zeilen moeten bijzetten voor een goed resultaat om mee te blijven doen om de prijzen want ondanks deze nederlaag in het bekertoernooi is er nog genoeg om voor te spelen. Aftrap is dan om 15.00 uur.