Mannen KNVB beker Amateurs 2e ronde Groep 1 2e ronde

22 november 2022 20:00

M. Stuurman

Sportpark De Toekomst

BFC 1 heeft zich jongstleden dinsdagavond op spectaculaire wijze gerevancheerd voor de nederlaag die het vier dagen eerder leed. In de tweede ronde van het bekertoernooi wist het AJAX 1 ogenschijnlijk met gemak over de knie te leggen. Op het roemruchte sportpark De Toekomst had de Amsterdamse ploeg, uitkomend in de vierde divisie, geen schijn van kans tegen het jeugdige BFC.
Vanaf de eerste aftrap pakte BFC direct het initiatief en binnen de minuut wist Jostein Ohm de bal uit een vrije trap al op de lat te mikken. Terwijl het doel nog na stond de schudden was het een minuut later Saber Charif die met een geplaatst schot de AJAX goalie verschalkte en zo BFC al snel op een 0-1 voorsprong zette. Voor de thuisploeg zou dit het sein moeten zijn om al snel wakker te worden maar het bleek grote moeite te hebben om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Daarvoor werd het ook te veel op de huid gezeten door de  Bussummers die veelal in de duels de sterkste bleken te zijn. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de grote kansen voor BFC waren en een tweede goal hing dan ook eerder in de  lucht dan een eventuele gelijkmaker. Na een half uur werd, na een goede balverovering op het middenveld, Jostein Ohm aan het werk gezet. De makkelijk scorende aanvaller wist ook nu met een strak vlammend schot de AJAX doelman te passeren. Amper zes minuten later werd het zelfs 0-3 en wederom was het Jostein Ohm die de trekker overhaalde. De thuisploeg zette hier aanvallend amper iets tegenover, het kreeg zegge en schrijve in de 44ste minuut de eerste kans maar de te slappe kopbal was een simpele prooi voor doelman Ranzijn. Verder mocht men aan Amsterdamse zijde blij zijn dat het vizier aan Bussumse zijde niet altijd op scherp stond anders had het al voor de rust minimaal op een 0-5 achterstand gestaan. In de rust werd de ploeg vooral gecomplimenteerd met het tot dan toe vertoonde spel maar gelijk gewaarschuwd voor wat er in de tweede helft zou kunnen gaan komen.
De verwachte Amsterdamse storm bleef in het tweede bedrijf echter uit. AJAX had wel wat meer de bal maar echt uitgespeelde kansen werden er niet gecreëerd. Eénmaal kwam BFC goed weg toen het  na een scrimmage voor het doel werd gered door de lat. Het had toen echter allang de wedstrijd in het slot moeten gooien want de beste kansen bleven voor BFC. Met het verstrijken van de klok kwam het besef  aan Bussumse zijde dat men bezig was aan een enorme stunt. Het in grote getale meegekomen Bussumse publiek liet zich steeds nadrukkelijker horen waar de ploeg ook nog eens sterker van leek te worden. Twee minuten voor het eindsignaal wist AJAX dan toch nog tegen te scoren maar de overwinning was toen allang een feit. Na het laatste fluitsignaal verlieten de Amsterdammers met de staart tussen de benen het veld en kon BFC, na het bedanken van zijn supportersschare, terecht een klein feestje vieren.
De komende dagen kunnen de mannen van het trainersduo Boateng/Uhlenbeek nog even genieten van deze spectaculaire zege want aanstaande zaterdag is men vrij. Daarna is het weer zaak snel met beide voetjes op de grond te gaan staan om zich voor te bereiden op de lastige laatste wedstrijden die op het programma staan voordat de winterstop zijn intrede doet.