Leuk Verliezen - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Leuk Verliezen

Leuk Verliezen

Laren 99 sv JO10-2

10 - 6

BFC JO10-3

Competitie

2e klasse (2e fase) 09

Datum

26 november 2022 9:30

Accommodatie

Sportpark Laarder Engh
Schuilkerkpad 2
1251SC
LAREN NH
tel. 035-5386232

Leuk verliezen, kan dat? Ik weet niet of u als vaste lezer jonge kinderen heeft? Jongens van een jaar of 9? Zo ja, dan weet u ongetwijfeld dat verliezen wel een dingetje is op deze leeftijd. Of het nou een spelletje Regenwormen is of gewoon een zondagochtend potje Mario Kart, verliezen gaat nooit zonder horten of stoten. Nou ja bij een enkeling misschien, maar niet als je er 9 bij elkaar zet. Toch hoort het bij de sport, bij onze sport. Want je wil ook af en toe winnen en dan moet er dus ook iemand verliezen. En alles winnen maakt het, zelfs voor de 9 fanatieke mannetjes, ook niet leuk meer. Dus verliezen hoort erbij, daar zijn wij het allemaal over eens. Maar kan dat ook leuk zijn? Kan je als 9-jarige genieten van je goede samenspel, de acties, mooie goals, ook als je verliest?

Leuk gelijkspelen, ja dat heb ik wel eens meegemaakt. Van die wedstrijden waarin je tegen een veel sterkere tegenstander een punt pakt. Zo moet het ook gevoeld hebben voor Chelsea, dat in 2019 het grote Ajax op bezoek kreeg. Na 55 minuten voetbal waren de arme blauwen van Maurizzio Sarri alle kanten van Stamford Bridge opgetikt en had die arme Kepa al 4x de bal uit zijn doel moeten vissen. Toch werd het 4-4 in een spektakel stuk. Ook met dank aan de Italiaanse scheidsrechter Rocchi, weet u het nog? Hij stuurde toen in 1 actie zowel Daley Blind als Joel Veltman met rood van het veld. Bizar was dat, Blind kreeg rood voor een overtreding die gemaakt was terwijl er al eerder voor een van Veltman gefloten was. Maar goed wij drijven af. Chelsea maakte 4-4 en ja dat moet gevoeld hebben als een overwinning, dus leuk gelijkspel.

Maar leuk verliezen? Ik heb dat nog niet vaak meegemaakt. Misschien in de jeugd een keer als je in een zeldzame oefenwedstrijd tegen de jeugd van Ajax of Feyenoord mocht spelen en je dus wist dat je ging verliezen. En dan toch; doelpuntje maken en verschil klein houden, dan kan je op school toch mooi vertellen dat je gescoord hebt tegen Ajax of 15 jaar later dat je Patrick Kluivert toch maar mooi 2x van scoren hebt afgehouden (en dan doen die 5 die hij er wel maakte er eigenlijk niet meer toe). Dat is natuurlijk best leuk. Een beetje dat gevoel wat amateurclubs hebben als ze in de beker thuis op een volgepakt sportpark scoren tegen het grote Ajax of tegen PSV. Ik denk dat ze dat wel leuk verliezen vonden dan in Spakenburg of Lisse.

Maar SV Laren JO10-2 is geen Ajax of Feyenoord en wij speelden zaterdag ook niet op een volgepakt Stamford Bridge, maar ook wij verloren, van een goede tegenstander die volgens hun coach nog niet verloren had dit seizoen en die wij, behoudens het eerste kwart, heel goed partij boden. En wij speelden bij vlagen erg goed. Het is daarom extra jammer dat er in het eerste kwart, en niet voor de eerste keer, te veel misging. Laren had een goede ploeg en ik weet niet of wij zonder dat eerste kwart wel gewonnen hadden, maar daar gaven 5 goals op identieke wijze weg en misten wij aan de andere kant kans op kans.

Genoeg zaken om weer aan de trainer mee te geven voor woensdag. Met name het achterin pingelen (en dan de bal verliezen) en het door het midden uitverdedigen (wat wij helaas hardnekkig bleven volhouden dat 1ekwart) zijn dingen die er echt uit moeten bij de boys. Toch was er ook nog wel een klein lichtpuntje dat 1ekwart, een mooie goal van Philip die op aangeven van Claas mooi geplaatst raak schoot. Verder moeten wij dat kwart goed analyseren maar daarna ook weer snel vergeten.

Het 2e kwart was BFC de betere ploeg, veel druk naar voren, veel solider verdedigend en veel kansen creërend. Bram, Wessel en Jim hadden de zaken dat 2e kwart achterin ineens wel goed op orde en voetballend konden Claas en Philip de druk opvoeren. Je merkte het aan het feit dat deze toch sterke tegenstander, die overigens wel een geweldige keeper had, ballen blind uit begon te schieten en men er in Laren ineens niet meer gerust op was. Ook niet met zo’n grote voorsprong. En dat was terecht want BFC begon voorzichtig wat van die achterstand in te lopen. In een scrimmage en met een mooie individuele actie had Claas de stand tot 6-3 teruggebracht en daarmee had BFC niet alleen het 2e kwart gewonnen, het was tevens de ruststand.

Na de rust ging het ook steeds meer gelijk op. Laren scoorde makkelijk maar ook BFC bleef gelijke tred houden. Door goed samenspel en overspelen creëerde de boys kans op kans en er gingen er ook een paar goed in. Claas legde een bal goed af op Noud die, zoals wij de laatste weken van hem gewend zijn, weer eens hard raak poeierde. Daarna was het weer de beurt aan Claas die door Jack 2x mooi vrijgespeeld werd en zo nog 2x scoorde. Ook Laren scoorde nog 3x waardoor er uiteindelijk 10-6 voor de gastheer op het scorebord stond.

Dat was terecht, maar de laatste 3 kwarten heeft BFC heel goed meegevoetbald en ging het grote delen van de wedstrijd gewoon gelijk op. En gezien het aantal gemiste kansen had het na 50min best nog wat dichter bij elkaar kunnen zitten. Maar het meest tevreden is deze coach toch over de manier waarop BFC zich herstelde van die dramatische eerste 12,5 minuut. Ook op grote achterstand bleef BFC gewoon voetballen, geen hangende kopjes, geen boze spelers. En dan zie je dat je er nog best een leuke wedstrijd van kan maken. Dat vond iedereen en er waren na de wedstrijd dus ook geen tranen of teleurgestelde gezichten.

Het kan dus, leuk verliezen, BFCJO10-3 heeft dat dit weekend bewezen. En daar is deze coach best trots op. Maar volgende week misschien toch weer een keertje leuk winnen, mannen…..

Man van de wedstrijd: Jack die met name de 2e helft ijzersterk speelde, vooropging in de strijd, maar ook aan de bal veel rust bracht en 2 loepzuivere assists afleverde.

Tot volgende week, Victoria uit. Altijd lastig.

Coach J

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!