"Miljoenen uit Almere leiden tot een droomdebuut" - Bussumse Football Club

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

"Miljoenen uit Almere leiden tot een droomdebuut"

"Miljoenen uit Almere leiden tot een droomdebuut"

BFC JO10-3

4 - 3

Olympia '25 JO10-1

Competitie

2e klasse (2e fase) 09

Datum

5 november 2022 10:20

Accommodatie

Sportpark Meerweg
Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Waar normaal gesproken de transfercarrousel in de zomermaanden altijd op volle toeren draait, blijkt de transferwindow in de regio Almere tot ver na de wintertijd gewoon geopend. En wij weten nu ook hoe het voelt als een van je beste spelers wordt ‘weggekocht’ terwijl je de selectie al op orde had. Voor technisch eindverantwoordelijk Paul Moeshart en zijn staf, moet het een beetje gevoeld hebben als Ajax de afgelopen transferperiode toen de KNVB even niet goed had opgelet en de transferwindow in NL een dagje korter open was dan in de rest van de serieuze (en minder serieuze voetballanden). Er was koortsachtig overleg, lijstjes werden uit bureaulades getrokken en direct werd er ook contact gezocht met Piet de Visser en John Steen Olsen. Kortom het technisch hart van BFC moest overuren maken om op zo’n korte termijn een vervanger van de vertrokken Noah Akkelai te vinden.

Voordeel was natuurlijk wel dat de uit Almere overgemaakte miljoenen direct geherinvesteerd konden worden en dinsdag kwam er witte rook. De wensen van coach Jeroen werden ingewilligd met het aantrekken van Bram Hilbrink, een lange verdediger/middenvelder met een bovengemiddelde rust aan de bal. Precies wat BFC JO10-3 nodig had. Immers met Claas en Philip was de voorhoede, week in week, uit goed voor een heel behoorlijk aantal goals, maar iemand die onze sterke verdedigers kon meenemen en een beetje kon coachen was erg welkom. BFC JO10-3 blinkt dit seizoen namelijk nog niet uit in het opbouwen van achteruit. En dat terwijl de mannen dat zeker moeten kunnen, het zijn immers allemaal goede voetballers. Met een beetje rust aan de bal zou dat wel eens tot een goed wapen voor BFC JO10-3 kunnen worden ontwikkeld. En dat was precies wat Moeshart en coach Jeroen hopen te bereiken met het aantrekken van Bram.

Door het slagvaardige optreden van Moeshart en consorten stond Bram woensdag al met de boys op het trainingsveld en het viel direct op dat het balletje goed rondging. Dat beloofde wat voor de wedstrijd tegen het sterke Olympia JO10-1 deze zaterdag.

Een vol huis en een vol uitvak zorgde direct voor een zeer mooie sfeer op veld 3 en coach Jeroen besloot om nieuwe aanwinst Bram direct centraal achterin op te stellen. Direct in de basis, een beetje zoals de man van 100 miljoen, die van de zomer op de laatste transfer dag van Ajax naar het Theater of Dreams verhuisde en het in de topwedstrijd tegen koploper Arsenal direct mocht laten zien. Wij weten allemaal wat er daarna gebeurde, Anthony Matheus dos Santos wervelde zijn ploeg naar een 3-1 overwinning en was voor eeuwig in de harten van de Mancunians gesloten. Maar dat verwachtten wij van Bram natuurlijk niet op zijn eerste dag. Bij BFC hebben wij ondanks de toch niet zo bescheiden wijk waar de Meerweg in ligt, geen 100 miljoen te spenderen en oh ja wij spelen 2e klasse zwaluwen, dat ook.

Samen met Jim, Jack, Claas, Philip en natuurlijk keeper Stefan vormde Bram dus het 6-tal voor het 1e kwart. Een kwart waarin BFC swingde. De tandem Claas/Philip was ouderwets op dreef en achterin hielden de mannen precies de rust waar al de hele week op gehoopt was. De tegenstander uit Hilversum had een heel aardig ploegje naar de Meerweg gestuurd en deed goed mee, maar toch wist BFC het overwicht snel in goals om te zetten. Eerst vond Claas Philip met een bekeken steekballetje en Philip wist natuurlijk wel raad met zo’n kans en maakte snel de 1-0 voor BFC. 5 minuten later waren de rollen omgedraaid, Philip passeerde zijn man aan de zijkant en schoof laag voor op Claas die behendig de bal naar de verre hoek dirigeerde voor de 2-0. Dat alles terwijl achterin en in het midden Jack en Jim opvielen door hun duelkracht en Bram het spel goed overzag en ingreep wanneer het nodig was.

In het 2e kwart van hetzelfde laken een pak. Met een storende Noud voorop, Wessel in plaats van Bram en Wouter en nu Philip op de zijkanten bleef BFC de betere ploeg en bleef het ook leuk voetballen. Een onoplettendheidje achterin leidde nog wel tot de 2-1 maar aan de andere kant vond Philip weer Claas. Dit keer aan de zijkant, maar wel met net teveel ruimte en die ruimte benutte Claas handig met een hard schot in de korte hoek. 3-1 bij rust en een tevreden coach. Maar na de hershuffle speel je niet meer tegen tegenstanders die veel minder zijn en dat bleek ook wel in het 3e kwart. Olympia zette aan en BFC kwam onder druk te staan. In die fase moest er even gebikkeld worden en het is een groot compliment aan Wouter, Wessel, Jim en Jack die in deze fase de ploeg op sleeptouw namen en ondanks een groot overwicht voor Olympia de 3-1 voorsprong toch vast wisten te houden. En 1 man mogen wij daarin niet vergeten want keeper Stefan pakte in die fase een paar hele belangrijke ballen, eentje met het teentje uit de verre hoek en nog een hard knal uit de korte hoek. Maar belangrijker nog was dat hij attent van zijn lijn kwam bij de vele lange ballen van Olympia.

Op naar het 4e kwart. De boodschap was nu vasthouden, vastberadenheid tonen en die 4-1 maken. Maar waar BFC de eerste 3 kwarten gecontroleerd voetbalde, was het 4e kwart er eentje vol onrust en spektakel. Eerst kwam Olympia door goed voetbal terug tot 3-3 en daarna gingen beide ploegen vol voor de winst. Het was zo’n wedstrijd waar hij aan beide kanten kon vallen. Philip raakte 2x de lat en ook Olympia miste een paar grote kansen. De tijd tikte door en de bal wilde er aan beide kanten niet in. Tot aan de blessuretijd. Niemand had zich nog neergelegd bij een gelijkspel en BFC kreeg een vrije trap aan de rand van het veld. “Bram nemen”, riep coach Jeroen, die Philip en Claas de 16 in stuurde. De ruimte bij de 2e paal lag er en wij hadden iemand met een goede trap nodig om de bal daar te krijgen. Bram keek verbaasd op maar liep naar de bal, terwijl hij keek naar de druk gebarende coach. “2e paal Bram!!”. Een klein tikje en dan de trap…….. hoog……. Claas en 2 verdedigers van Olympia gaan het luchtduel aan……… maar ze gaan er allemaal onderdoor………. daar staat Philip, bij die 2e paal…………….. hij is vrij……… goede aanname nu……….. en de aanname is…………….goed…………..nu uithalen…………. er glijden 3 verdedigers Philip’s kant op………………….maar die schiet diagonaal in………….. raak………. 4-3………….. 90+6…….de tribunes ontploffen………..de laatste seconde.

Het doet me denken aan dat moment dat het bestuur van Bayern München al in de lift in Nou Camp zat om samen met de spelers de winst van de Champions League te vieren. 1999 was dat en terwijl Karl Heinz Ruminigge en der Kaiser high-five-end de lift uit kwamen hadden Teddy Sheringham en Ole Gune Solksjaer Man United de Champions League bezorgd. Ongeloof, onbegrip, teleurstelling. Ik las het ook af van de gezichten van de spelers van Olympia, want direct na de 4-3 floot scheidsrechter van der Grijn af en waren de 3 punten voor BFC een feit. Een remontada die nooit een remontada werd voor de gasten uit Hilversum, die eerlijk is eerlijk, recht hadden op een gelijkspel. Maar dat ene moment van aanwinst Bram die fluwelen trap, dat maakte het verschil. En dus kreeg Bram zijn eigen droomdebuut. Het is hem gegund want hij was de hele wedstrijd goed, de rust zelve. Kortom een goede pot van de mannen van JO10-3 in een wedstrijd die alles had. Deze poule smaakt naar meer! Tot volgende week.

Man van de Wedstrijd: Hoe kan het ook anders……… Bram.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!