Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 3 Groep 3

Amsterdamsestraatweg 1015
3555HT
UTRECHT
tel. 030-2440448

In de eerste ronde van de knock-outfase in het bekertoernooi heeft BFC 1 een moeizame overwinning behaald op derdeklasser Elinkwijk. Erg makkelijk maakten de Bussummers het niet voor zichzelf want daarvoor speelde het vooral de tweede 45 minuten zeker niet zijn beste spel. Sterker nog het speelde gewoon slecht op de goed bespeelbare "echte" grasmat.

Onder een prettig najaarszonnetje was de start zeker voortvarend en had Lars van Huisstede al binnen de minuut de 0-1 op zijn schoen maar de jonge aanvaller verzuimde om direct de trekker over te halen. BFC was in de openingsfase duidelijk de bovenliggende partij maar kwamen in de achtste minuut goed weg toen één van de aanvallers van de thuisploeg alleen opdook voor doelman Ranzijn. De Bussumse goalie was echter goed bij de les en wist met een knappe redding een achterstand te voorkomen. Na deze grote mogelijkheid voor de thuisploeg was het vooral BFC wat de kansen en mogelijkheden kreeg. Het vizier van de Bussumse voorwaartsen stond deze middag echter niet geheel op scherp en wanneer de bal dan wel tussen de doelpalen werd geschoten bleek er echter ook aan de kant van Elinkwijk een uitstekende doelman te staan die onpasseerbaar leek. Voor het rustsignaal wisten beide ploegen het net niet te vinden waardoor er met dezelfde stand als dat de wedstrijd begon de thee kon worden genuttigd. In de pauze was een ieder aan BFC zijde het erover eens dat er vooral voor het doel van de tegenstander wat secuurder en scherper met de mogelijkheden moest worden omgesprongen.
De tweede helft trachtte de thuisploeg wat meer de aanval te zoeken maar verdedigend stond BFC zijn mannetje en er werd dan ook "niets" weggegeven. Binnen tien minuten was het Lars van Huisstede die BFC op voorsprong zette na een slimme steekpass van Olivier Blaauw. Elinkwijk moest nu in de achtervolging om de opgelopen schade te repareren en het kreeg daar ook alle gelegenheid toe. Bij de gasten lukte er nadat het op voorsprong was gekomen niet echt veel meer. Verdedigend stond het uitstekend aan Bussumse zijde maar aanvallend was het veel te slordig en werden er te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Het begon gaandeweg de tweede helft aan Bussumse zijde steeds meer op een balletuitvoering te lijken. Te vaak werd er uitgegleden of werden de toeschouwers getrakteerd op vreemde pirouettes en vage capriolen. Het leek er dan ook meer op dat er een aantal in de rust de voetbalschoenen hadden verwisseld voor balletschoenen. De thuisploeg bleek echter niet bij machte om dit af te straffen. Het kreeg zegge en schrijven vijftien minuten voor tijd één enorme kans maar tot grote ontsteltenis van het thuispubliek verdween de bal hoog over het doel richting de Domtoren. Zolang BFC echter verzuimde om, ondanks de kansen die het kreeg, de wedstrijd in het slot te gooien bleef het spannend tot de allerlaatste minuut. Na 96 minuten bleek het enige doelpunt genoeg om de tweede ronde te bereiken van het bekertoernooi. Komende week wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Loosdrecht. Dan zullen de mannen zeker weer negentig minuten bij de les moeten zijn om de drie punten binnen te halen. Aftrap op sportpark Meerweg is dan om 14.30 uur.