BFC start kalenderjaar met simpele overwinning

Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar heeft de hoofdmacht van BFC weinig problemen gekend met hekkensluiter PVCV uit Vleuten. Ondanks wat noodgedwongen wijzigingen in de basiself was de ploeg vanaf minuut één de bovenliggende partij. In de eerste drie minuten kreeg het al twee enorme kansen maar Jostein Ohm en Olivier Blaauw moesten toezien hoe de Vleutense doelman beide keren ternauwernood zijn doel schoon wist te houden. Dit duurde echter niet heel lang want in de tiende minuut had de goalie geen antwoord op een inzet van Olivier Blaauw die na een goede pass van Jostein Ohm op Lars van Huisstede, die de inkomende Olivier Blaauw met het hoofd bediende, de 1-0 tegen de touwen kon werken. De gasten uit Vleuten kregen geen enkele gelegenheid om een beetje op adem te komen en keken machteloos toe hoe de thuisploeg de ene na de andere aanval op wist te zetten. Het was dan ook niet zo heel vreemd dat vijf minuten na de openingstreffer de marge al werd verdubbeld. Na een slimme steekpass van Jelle Pels Rijcken was het Jostein Ohm die oog in oog staand met de doelman koelbloedig afrondde. BFC bleef de aanval zoeken en de gasten kregen geen enkele mogelijkheid om ook maar te denken aan aanvallen laat staan dat ze ook maar een beetje in de buurt wisten te komen van doelman Ording. Na ruim een half uur spelen kreeg BFC de mogelijkheid om via de strafschopstip op 3-0 te komen nadat Saber Charif onreglementair werd afgestopt. De jonge aanvaller ging zelf achter de bal staan om de toegekende elfmetertrap te verzilveren maar schoot het ronde kleinood te zacht in waardoor de doelman er weinig moeite mee had de inzet te keren. Vijf minuten later wist de aanvaller zijn misser echter goed te maken toen hij als een duveltje uit een doosje, na een goed aangesneden hoekschop van Lars van Huisstede, voor de doelman verscheen en fraai de 3-0 binnen werkte. Nog voor het rustsignaal werd de 4-0 binnen geschoten door Jostein Ohm die alert reageerde op zwak uitverdedigen aan Vleutense zijde en dit koelbloedig afstrafte.

Na het nuttigen van de thee veranderde er maar weinig aan het spelbeeld. BFC bleef met afstand de bovenliggende partij en controleerde de wedstrijd met ogenschijnlijk gemak. In de 52ste minuut was het Jelle Schouten die op aangeven van Lars van Huisstede de 5-0 binnen wist te schieten. Met deze voorsprong leek BFC wat gas terug te nemen zonder ook maar enig moment in de problemen te komen. De thuisploeg ging wat slordiger met de diverse kansen om en verzuimde zo om een monsterscore neer te zetten. Het zag Cesar Westerink nog de bal in het doel werken maar de treffer werd door vermeend hands geannuleerd door de uitstekend leidende scheidsrechter Gerritsma. Dico Knevel zag een uitgekiende inzet op de paal belanden waardoor er aan de binnen het uur bereikte tussenstand geen verandering meer kwam. Na 90 minuten konden de drie punten bijgeschreven worden en bleek men een plaatsje op de ranglijst gestegen. Aankomende zaterdag staat de eerste kraker van 2023 op het programma als de ploeg mag afreizen naar Breukelen. In en tegen de plaatselijke FC zal er weer vol gas gegeven moeten worden om in het spoor te blijven van koploper CSW.