BFC 1 op anderhalf been naar overwinning

Europaweg 52
3451HG
VLEUTEN
tel. 030-6663520

Een week na het behaalde kampioenschap in de 2de klasse B moest BFC 1 afreizen naar Vleuten om aan te treden tegen PVCV.  Voor de thuisploeg een zeer belangrijke wedstrijd want drie punten zouden broodnodig zijn om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Voor BFC stond er niets meer op het spel maar werd er wel van de ploeg verwacht dat het zijn sportieve plicht zou vervullen. Na de toss en het ontvangen van de felicitaties en een fraaie bos bloemen van de kant van PVCV trachtte de thuisploeg BFC onder druk te zetten, maar ondanks dat de Bussumse formatie nog niet helemaal bij de les was lukte dat amper. De kampioen had in de beginfase duidelijk wat moeite om de juiste focus te vinden maar ondanks dat kreeg het al snel de eerste grote kans om de score te openen. BFC was zeker niet zo geconcentreerd als de voorgaande weken en mocht van geluk spreken dat een kopbal van dichtbij van Vleutense zijde het doel miste. Verder dan deze grote kans kwam het niet echt en gedurende het verloop van de wedstrijd was het BFC wat de beste kansen kreeg maar de paal stond een voorsprong voor de Bussummers in de weg. Het was dan ook niet zo verwonderlijk dat de rust bereikt werd met de alom bekende brilstand. Tijdens de rust werd er op gehamerd dat men na de thee vooral wat minder slordig moest zijn in de passing en best wat meer gas mocht gaan geven. Deze woorden bleken goed te zijn geland bij de heren want het meegereisde trouwe Bussumse publiek zag na rust een veel sterker BFC. De Bussummers lieten zien duidelijk een maatje te groot te zijn voor de thuisploeg zonder echt het niveau van de laatste weken aan te tikken. Het kreeg al snel diverse mogelijkheden en het was dan ook niet zo heel gek dat na een uur spelen Jostein Ohm op aangeven van Lars van Huisstede de score opende. PVCV kwam amper nog in de buurt van het doel van BFC en wanneer men ook maar het idee had dat er sporadisch iets te halen leek was daar doelman Ranzijn en zijn verdedigers om het weinige gevaar vakkundig onschadelijk te maken. De momenten dat BFC echt gas gaf was het ook direct gevaarlijk en na 75 minuten was het Jesse van ‘t Land die met een simpele voetbeweging maar oh zo’n slimme pass Jostein Ohm bediende die beheerst de score verdubbelde. Omdat PVCV totaal niet bij machte was aanvallend tot grote daden te komen was de wedstrijd na dit doelpunt in feite al gespeeld. BFC verzuimde zelfs om de score nog wat verder uit te bouwen want het kreeg genoeg mogelijkheden. Twee minuten voor tijd werd het nog 0-3 door Lars van Huisstede die op zijn wenken werd bediend door Jostein Ohm en simpel de bal tegen het net deed belanden. Hierbij bleef het en kon BFC zijn achtste overwinning op rij noteren.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma en komt buurtgenoot Victoria op bezoek. Een wedstrijd die voor de Hilversummers nog zeer belangrijk is om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor een plek in de eerste klasse. Met een echte streekderby wordt zo dan het seizoen afgesloten, een wedstrijd die men dus zeker niet mag missen. Aftrap aan de Meerweg is zoals gebruikelijk om 14.30 uur.