Sportparkweg 1
3604AW
MAARSSEN
tel. 0900-8862

Voor de derde keer op rij is BFC 1 erin geslaagd om de volle drie punten binnen te slepen. In en tegen vv Maarssen maakte het net als een week eerder op eigen veld een stabiele indruk en had de tegenstander weinig in te brengen tegen de Bussumse hoofdmacht. De wedstrijd, welke gepland stond op het natuurgrasveld, moest door de vele regenval verplaatst worden naar het kunstgrasveld van de thuisploeg. De gastheren die al jaren overlopen van ambities en verwachtingen en graag een stapje hogerop willen kende met twee nederlagen een valse start van de competitie. De ploeg was daarna een weekje vrij en had zo twee weken de gelegenheid om zich voor te bereiden op de komst van de Bussumse gasten. Men was er in Maarssen dan ook zeker op gebrand om deze middag de drie punten binnen boord te houden. Daar ook de statistieken uit het verleden in het voordeel was van de thuisploeg, BFC had daar namelijk nog nooit weten te winnen, had men er aan Maarssen zijde vooraf alle vertrouwen in dat de eerste punten deze middag bijgeschreven konden gaan worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Dorrestijn was het direct BFC wat het initiatief greep. Alleen al in de eerste tien minuten werden er vier goede mogelijkheden gecreëerd maar steeds was het de doelman van Maarssen die in de weg stond en het juiste antwoord wist te vinden op de inzetten van de Bussumse aanvallers. De thuisploeg verscheen sporadisch op de helft van BFC zonder ook maar echt gevaarlijk te worden. Toch wist het in de 18de minuut uit het niets op voorsprong te komen. Op een dieptepass van achteruit wist een aanvaller van Maarssen aan buitenspel te ontsnappen en daar BFC wat knullig op de ontstane situatie reageerde was het voor de thuisploeg een koud kunstje om de 1-0 binnen te schieten. De Bussumers raakte echter niet van slag van de opgelopen achterstand en bleven doorgaan zoals het begonnen was. Het kreeg ook al snel de gelegenheid om de stand gelijk te trekken maar het vizier moest schijnbaar nog even goed worden bijgesteld want het miste in de afwerking nog de juiste precisie. Na ruim een half uur was het dan eindelijk raak voor de Bussumse gasten en was het Olivier Blaauw die een slippertje van de doelman van Maarssen koelbloedig afstrafte. Op slag van rust stelde BFC orde op zaken en kwam het op een verdiende voorsprong. Met een uitgekiende steekbal zette Saber Charif de mee opgekomen rechtsachter Jelle Schouten alleen voor de doelman. De blonde alleskunner liet in de ontstane één tegen één situatie de doelman volstrekt kansloos en zorgde zo simpel voor de 1-2. Daar men bij BFC al aan een bakje chinees warm water dacht stond het even niet goed op te letten en verschafte het de thuisploeg nog een enorme kans om direct weer op gelijke hoogte te komen. Doelman Ording wist echter met een knappe reactie redding te brengen waardoor de theepauze met een 1-2 voorsprong kon worden ingegaan.

Voor de tweede helft werd er een stormend Maarssen verwacht maar het was juist BFC wat op zoek ging naar een grotere marge welke al binnen vijf minuten werd bewerkstelligt. Eerst leek Jostein Ohm de score te verhogen maar tot grote ontsteltenis van hemzelf wist ook nu de Maarssen doelman redding te brengen. Op de rebound die hierop volgde van Saber Charif had hij echter geen enkel verweer. Maarssen probeerde van alles om zich alsnog terug in de wedstrijd te knokken maar kwam op vele fronten tekort. BFC bleef moeiteloos overeind en wanneer het eens gevaarlijk dreigde te gaan worden stond de BFC verdediging zijn mannetje. De grote mogelijkheden bleven voor de Bussummers die ondanks de diverse kansen nog maar éénmaal wisten te scoren. Het was Lars van Huisstede die in de 72ste minuut op aangeven van Jelle Schouten de 1-4 binnenschoot. De resterende tijd wist BFC zonder noemenswaardige problemen uit te voetballen en voor de derde keer op rij konden de drie punten op de ranglijst worden bijgeschreven.

Komende zaterdag staat er voor BFC 1 wederom een uitwedstrijd op het programma maar dit keer in de 1ste knock-out ronde van het bekertoernooi. In Utrecht zal men dan aan moeten treden tegen Elinkwijk uitkomend in de top van de 3de klasse D. Aftrap op sportpark Elinkwijk is om 14.30 uur.