Meerweg 63
1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

In een bloedstollend voetbalgevecht is BFC 1 wederom een stap dichterbij de titel in de tweede klasse B gekomen. Op het eigen sportpark was het tegen het stugge Geinoord Nieuwegein niet altijd fraai maar het spectaculaire scoreverloop, de passie en inzet van de hoofdrolspelers op het veld vergoedde veel.  In een sportieve wedstrijd waarbij door beide ploegen op het scherpst van de snede werd gestreden trok BFC na negentig minuten aan het langste eind. Dat het een lastige wedstrijd zou worden voor BFC had men voorafgaand wel verwacht. De Nieuwegeiners hebben de punten in de strijd tegen degradatie hard nodig en hadden in een eerder stadium ook de grootste concurrent van BFC over de knie gelegd. De thuisploeg liep eerder in het seizoen in de uitwedstrijd tegen een nederlaag aan en was dus dubbel gewaarschuwd. Voordat de strijd op het veld kon losbarsten werd er eerst door BFC op waardige wijze afscheid genomen van het onlangs overleden erelid Jaap Hilverda.

De thuisploeg startte vanaf minuut één voortvarend aan de wedstrijd en binnen de twee minuten had Niels Posthuma al een enorme kans om BFC al vroeg op voorsprong te zetten, echter wist de doelman met zijn grote teen een treffer te voorkomen. Het openingsoffensief van de thuisploeg leverde in de achtste minuut een voorsprong op. Een afgeslagen Bussumse hoekschop werd op fraaie wijze door Jesse van ‘t Land van zo’n   twintig meter onhoudbaar tegen de touwen geramd. Heel erg lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de verkregen voorsprong want amper twee minuten later was de stand weer gelijk nadat een hoekschop van Geinoordse zijde feilloos door een BFC-er in zijn eigen doel belandde. Waar BFC voetballend de aanval probeerde te zoeken trachtte de gasten veelal met de lange bal hun fysiek sterke spitsen te bereiken om zo tot kansen te komen. Zo ontstonden er diverse mogelijkheden aan beide zijden en werd soms met kunst en vliegwerk een tegentreffer voorkomen. Na 38 minuten kwam BFC weer op voorsprong, op aangeven van Lars van Huisstede was het Jostein Ohm die de doelman wist te passeren. In de blessuretijd van de eerste speelhelft mocht Geinoord nog aanleggen voor een wat makkelijk gegeven vrije trap, tot grote ontsteltenis van de vele aanwezige Bussummers verdween het ronde kleinood verrassend in de hoek waardoor er alsnog met een gelijke stand moest worden gerust. Tijdens de rust werden er nog wat juiste tips gegeven hoe om te gaan met het fysieke spel van de tegenstander, echter bleken deze woorden aan het begin van de tweede helft nog niet helemaal doorgedrongen te zijn bij de elf veldspelers. Het tweede bedrijf was amper twee minuten aan de gang en wederom werd een vrije trap rond het strafschopgebied de thuisploeg fataal en stond het tegen een 2-3 achterstand aan te kijken. BFC moest nu vol in de achtervolging om geen schade op te lopen in de strijd om de bovenste plek. Al snel kwam de ervaren “oude rot” Dico Knevel aan Bussumse zijde in het veld. De aanvoerder was direct nadrukkelijk aanwezig en spoorde de ploeg op positieve wijze aan. Op jacht naar de gelijkmaker trok BFC langzamerhand de wedstrijd naar zich toe en in de 60ste minuut kwam het op gelijke hoogte. Na een knappe individuele actie van Saber Charif kwam Jostein Ohm in balbezit, de topscorer van BFC verschalkte met een loepzuivere trap de doelman van Geinoord wat zo de gelijkmaker betekende.
Met nog een half uur op de klok gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Waar BFC het vooral voetballend probeerde om de stugge gastploeg uit elkaar te spelen kreeg Geinoord vooral mogelijkheden bij spelhervattingen en zeer verre ingooien. Met de minuut steeg de spanning en werd de strijd steeds spannender. Tien minuten voor tijd was het Dico Knevel die BFC op voorsprong zette. Een mislukt afstandsschot van Olivier Blaauw leek net niet de juiste richting te hebben maar de sluw opgestelde Knevel was er als de kippen bij om de juiste richting aan de bal te geven en zo de 4-3 voorsprong op het scorebord te zetten. De laatste tien minuten vergat BFC de wedstrijd, ondanks diverse mogelijkheden, definitief in het slot te gooien. Geinoord deed er nog eens een schepje bovenop op jacht naar de gelijkmaker. Het kreeg ook nog een enorme kans, maar doelman Desmond Ording wist met een sublieme reflex de bal nog voor de doellijn te keren. Na 95 minuten kwam het laatste fluitsignaal als een verlossing voor de thuisploeg maar waren de drie punten binnen. Door deze overwinning en de misstap van CSW staat BFC nu steviger op de eerste plaats met vijf punten voorsprong. Met nog drie wedstrijden te gaan kan het dit seizoen geschiedenis schrijven in de clubhistorie. Zo ver is het nog lang niet want er staan nog drie lastige wedstrijden op het programma. Zaterdag 13 mei komt Benschop op bezoek, ook dan is een overwinning het enige wat telt. Aftrap is dan om 14.30 uur.