Daniel Stalpaertstraat 1
1333NA
ALMERE
tel. 036-5400956

In de eerste uitwedstrijd van de nieuwe competitie is BFC 1 er in geslaagd om de volle drie punten mee huiswaarts te nemen. Op een zeer zompig kunstgrasveld, wat vooral aanvoelde als spelen op een volgelopen spons, werd er na een zeer effectieve openingsfase van BFC zijde met 4-6 gewonnen van het in de tweede klasse debuterende sc Buitenboys. Op sportpark Polderkwartier begonnen de Bussummers vanaf minuut één voortvarend. Het gaf de thuisploeg amper de kans om tot een fatsoenlijke aanval te komen en bij de eerste de beste echte BFC aanval was het al direct raak en zette Lars van Huisstede op aangeven van Jostein Ohm BFC op een vroege 0-1 voorsprong. Nog geen drie minuten later werd na een snel genomen hoekschop en een slim passje van Niels Posthuma  door wederom Lars van Huisstede de voorsprong verdubbeld. De thuisploeg kwam niet verder dan een paar aanvallende speldenprikken die maar weinig gevaar opleverde. Na ruim een kwartier zette Wybe Klunnen, met een uitgekookte steekbal, Lars van Huisstede alleen voor de Almeerder doelman. Voor de derde keer binnen twintig minuten wist de jongeling beheerst het net te vinden en was een onvervalste hattrick voor de Bussumse aanvaller een feit. De thuisploeg wist duidelijk niet wat het overkwam, BFC kon moeiteloos de ene na de andere aanval opzetten en wist binnen 25 minuten via Leroy Oehlers zelfs op 0-4 komen. Met deze ruime voorsprong op zak werd het bij de Bussummers zienderogen wat gemakzuchtiger en kreeg Buitenboys de gelegenheid om zo nu en dan eens gevaarlijk te worden zonder ook maar tot grote kansen te komen.  Het was juist BFC wat de grote mogelijkheden kreeg maar de ploeg verzuimde om nog voor rust de thuisploeg op een grotere achterstand te zetten, want als men wat meer oog voor elkaar had gehad en voor het Almeerder doel iets minder zelfzuchtig was geweest had een 0-7 ruststand zeker niet onmogelijk geweest. Voor het rustsignaal kwam er echter geen verandering meer in de 0-4 tussenstand.

Tijdens de rust werd er op gehamerd dat men ondanks de ruime voorsprong vooral scherp moest blijven en zeker niet te gemakzuchtig moest gaan worden. Deze wijze woorden bleken echter niet helemaal de gehoorgang van de spelers bereikt te hebben of ze waren niet helemaal op de juiste wijze verwerkt in de bovenkamers van de spelers. Vanaf het eerste signaal in de tweede helft ging er niet heel veel meer goed aan Bussumse zijde. Er werd veels te veel ruimte weggegeven en onnodig veel balverlies geleden waardoor de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd kon komen. Het was dan ook niet heel verrassend dat Buitenboys nog binnen het uur de marge wist te verkleinen tot drie goals verschil. Deze tegengoal bleek voor BFC echter nog niet het sein om weer wakker te worden. Buitenboys rook zijn kans en trachtte het gat nog kleiner te maken. Het gaf daarbij dusdanig veel ruimte weg dat BFC daar in de 78ste minuut van wist te profiteren. Voor de vierde keer deze middag was het Lars van Huisstede die het net wist te vinden door alert te reageren nadat de doelman van de gastheren de bal niet direct onder controle wist te krijgen. De marge leek voor BFC weer groot genoeg om met een gerust hart freewheelend richting eindsignaal te gaan. Dit bleek echter een enorme misvatting want waar BFC nog stond na te genieten van de 1-5 maakte Buitenboys daar dankbaar gebruik van om nog binnen een minuut de marge weer te verkleinen tot 2-5. De Bussumse formatie bleek deze middag niet makkelijk wakker geschud te kunnen worden en uit het niets wist Buitenboys binnen vijf minuten nog tweemaal het net te vinden en was, met nog vijf minuten op de klok, de tussenstand ineens 4-5. De gastheren kregen zichtbaar nog geloof in een enorme stunt maar in de jacht op de gelijkmaker vergat het de verdedigende stellingen. In de allerlaatste minuut wist Jostein Ohm aan de nog weinig aanwezige verdedigers te ontsnappen en een afgemeten voorzet af te leveren die door de ingevallen Tijmen Ratsma vakkundig werd binnen getikt. Voor Buitenboys was de overgebleven tijd tekort om nog eens toe te slaan waardoor in ieder geval de drie punten konden worden ingepakt en meegenomen worden naar Bussum. Komende week staat er wederom een wedstrijd tegen een Almeerder ploeg op het programma. Dan is op het eigen sportpark asc Waterwijk de tegenstander. BFC zal dan zeker 95 minuten goed bij de les en wakker moeten zijn om ook dan drie punten over de streep te trekken. Aftrap op sportpark Meerweg is dan om 14.30 uur.